00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

כשיש לי זמן פנוי... וגם כשאין (-;

עוגיות רימון

הרימון - אחד מסימני החג האהובים עלי .
על הרימון אנחנו מברכים "יהי רצון מלפניך ה` אלוקינו ואלוקי אבותינו שירבו זכויותינו כרימון"
יש אומרים שבכל רימון יש 613 גרעינים בדיוק, שהם כמספר המצוות - תרי"ג מצוות.
(אל תשאלו אותי אם זה נכון - אנחנו אף פעם לא ניסינו לספור)
 
לכבוד ראש השנה אני אוהבת להכין עוגיות רימון - אלו  לא עוגיות בטעם רימון, גם אין בהן גרעיני רימון,
אלו עוגיות פריכות וטעימות בצורת רימון עם מילוי ריבה אדומה .
 
 
אז איך עושים את זה ?
מתחילים בהכנת בצק:
3.5 כוסות קמח
 1כפית א. אפיה
1.5 כוסות סוכר
200 ג` מרגרינה
1 ביצה
שליש כוס מיץ
לשים בצק מכל החומרים מחלקים לכמה חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ושמים במקרר לכמה שעות.
מוצאים חלק אחד מהמקרר, מקמחים קצת נייר אפיה ומרדדים עליו את הבצק לעובי של חצי ס"מ .
קורצים צורות בעזרת חותכן רימון (איפה משיגים חותכן רימון ? בסוף הרשומה תגלו את התשובה  !)
 
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, בחצי מהרימונים קורצים עיגול באמצע (אפשר בעזרת פקק וכד `)
את שארית הבצק אפשר ללוש קצת ולרדד שוב.
קורצים רימונים מכל הבצק שהכנו.
אופים בחום בינוני 8-10 דקות - לשים לב שהעוגיות יהיו זהובות ולא יותר !
לקרר קצת לפני שמורידים מנייר האפיה.
כשהעוגיות קרות בוזקים א. סוכר על העוגיות עם החור
מורחים כפית ריבה אדומה עם הרימונים השלמים
מניחים זה על זה
ובתאבון !
מכיוון שאני מתכננת להגיש את העוגיות בחג, הכנתי את העוגיות וכרגע הן שמורות בקופסא אטומה היטב (ומוחבאת מעיני הילדים) בערב החג אני אמלא אותן בריבה, אם ממלאים ברבה הרבה זמן מראש העוגיות סופגות לחות והן פחות פריכות (אבל עדיין טעימות !)
 
וגרסא נוספת לעוגיות האלה - הפתעה מיוחדת לילדים - גרסת הסוכריה !
משתמשים באותו בצק, ומכינים רימונים עם חור, מסדרים על נייר אפיה,
לוקחים סוכריות מציצה רגילות אדומות (אפשר גם צבעים אחרים ) שמים כמה סוכריות בשקית ניילון ושוברים אותן בעזרת פטיש .
 
 
את חתיכות הסוכריה מניחים בתוך החור
 
מכניסים לתנור לאפיה
בזמן האפיה הסוכריות נמסות ומבעבעות
 
חשוב מאד - כשהעגיות מוכנות לחכות לקרור מוחלט לפני שמנתקים מנייר האפיה
וזה מה שמתקבל - עוגיות פריכות שבמרכזן סוכריה אדומה ושקופה.
 
 
 
היכן משיגים חותכן רימון ?
שכחתן שאתן בבלוג שעיקרו יצירה - גם את החותכן ניצור לבד
(את הפטנט מצאתי במרחבי הרשת - סליחה שאני לא זוכרת למי מגיע הקרדיט)
לוקחים בקבוק גדול של מים מינראלים
בעזרת סכין חיתוך חותכים ממנו טבעת .
 
הנה הטבעת :
 
בעזרת האצבעות ניצור קיפולים בטבעת כך שיווצר כתר הרימון
עושים קיפול אחד,
משני צדדיו במרחקים שווים עושים עוד שני קיפולים
 
ולבסוף שני קיפולים בכיוון ההפוך ליצירת הכתר .
 
החותכן עמיד מספיק לבצק ואפילו לא צריך להתאמץ לנקות אותו.
 
 
ועוד עיצובים לעוגיות רימון יש פה
 
שנה טובה ומרובת זכויות, זכיות (ראיתם את הרשומה על הבלוגולדה?) וזכרונות טובים.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הדס והחמישה אלא אם צויין אחרת