00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קציצות בקר במילוי חומוס של סמבוסק

קציצות בקר במילוי חומוס של סמבוסק

 קציצות בקר גדולות ועסיסיות במילוי של מלית החומוס שממלאים סמבוסק , הקציצות  עברו טיגון קל ונאפו בתנור עם רוטב פיטריות .

 
 
חומרי תערובת הבשר

1 ק"ג בשר בקר טחון
3 ביצים
2 בצלים מגורדים
1 תפוח אדמה מגורד
מלח, פלפל שחור
 פפריקה מתוקה
בהרט 
3 כפות פירורי לחם
3-4 כפות שמן

 לערבב את כל החומרים לעיסה ולאחסן במקרר לפחות ל30 דקות .

 

חומרי המלית

2 כוסות גרגרי חומוס מבושל

ניתן להשתמש בגרגרי חומוס שהושרה לילה ובושל עד התרככות

או  גרגרי חומוס משומרים.

2 בצלים בינונים

מלח , פלפל שחור

כמון

שבבי צ`ילי חריף או פפריקה חריפה

 

הכנת המלית

לטגן את הבצל שקצצנו במעט שמן עד הזהבה , להעביר את גרגרי החומוס

למעבד מזון ,להוסיף את הבצל שטיגנו עם השמן ,לתבל במלח , פלפל שחור

וכמון .להוסיף מעט שבבי צ`ילי חריף לפי מידת החריפות האהובה .

לטחון את הכול למרקם גס .

 

רוטב הפיטריות

2 סלסלות פיטריות שמפניון חתוכות

2 בצלים בינונים

מלח

פלפל שחור

כמון

1 כוס מרק עוף

 

הכנת הרוטב

לטגן את הבצל שקצצנו בשמן עד הזהבה , להוסיף את הפטריות החתוכות

,לתבל לפי הטעם ולהמשיך לטגן עוד כ 10 דקות תוך כדי ערבוב .

להוסיף את מרק העוף ,להביא לרתיחה ולהוריד מהאש.

הכנת הקציצות הממולאות

להכין מעיסת הבשר הטחון כדורי קציצות גדולות וללחוץ במרכז הכדור עם הבוהן על מנת שתיווצר שקערורית .

למלא את הקציצות במלית החומוס בעזרת כפית , לסגור את הבשר מצידי השקע כלפי מרכז הקציצה על מנת שהקציצה תיסגר על המילוי , לכדרר שוב את הקציצה עם ידיים רטובות על מנת   שהקציצה תהיה סגורה היטב והמילוי לא יצא בזמן ההכנה.לשטח מעט את הקציצות ולטגן אותן טיגון קצר ולהניח על ניר סופג

 לצקת את הרוטב שהכנו על תבנית לתנור ,להניח מעל הרוטב את הקציצות

ולהכניס לתנור שחומם לחום בינוני – 180 נעלות ל40 דקות . להפוך את הקציצות 2-3 פעמים במהלך האפייה .

כמות הרוטב במתכון היא מועטה יחסית ונועדה למנוע את התייבשות  הקציצות בזמן האפייה

 להגשה על אורז לבן או פתיתים .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת