00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קדירת בקר עם כרוב כבוש נקניקיות בקר וחזה אווז מעושן

 

קדירת בקר עם כרוב כבוש נקניקיות בקר וחזה אווז מעושן

תבשיל צלי בקר המשלב 2 מתכונים , הקרבונד צלי הבקר בבירה מהמטבח הבלגי והשוקרוט קדירת בשרים מעושנים בכרוב כבוש מהמטבח האלזסי .

המתכון בגרסה שלי משלב בשר בקר משובח המתבשל בישול איטי וארוך על בסיס ירקות שורש וכרוב כבוש בנוזלי בירה לבנה ,נקניקיות בקר וחזה אווז מעושן .

 
 
 

לדעתי אחד התבשילים הטובים ביותר שטעמתי ,נסו רק לדמיין את הטעמים והריחות  שנודפים מחיבור בין בשר ,לבירה ל כרוב כבוש ולבשר מעושן .

 

חומרים
1
ק ג` בשר לצלי (אני השתמשתי בשייטל)

6 כפות שמן
500
ג` בצל
2
כפות קמח
1
כף סוכר

 מלח ,פלפל שחור

פפריקה מתוקה
 4  
  גזרים

  4 גבעולי כרישה
4
שיני שום
1
בקבוק בירה לבנה (500 מ"ל ) (השתמשתי בקרלסברג )
2 כוסות  מרק בצל

6-8 נקניקיות בקר

200 גר` חזה אווז מעושן

10-12 תפוחי אדמה מזן דזירה

2 קופ` כרוב כבוש ( בית השיטה ודומיו )

 

 
 

הכנה

 

  1. לטגן את קוביות הבשר שחתכנו בשמן חם מאד עד צריבה של הבשר מכל צדדיוולהוציא אותו מהסיר
  2. להוסיף לשמן שהשתמשנו את רצועות השומן שמעל נתחי חזה האווז את הבצל שקצצנו גס ,את פרוסות הגזרים והכרישה שפרסנו ( רק את החלק הלבן ) לטבעות .
  3. לטגן את ירקות השורש עד שקיפות תוך כדי גירוד תחתית הסיר משאריות הבשר שצרבנו קודם
  4. להוסיף לירקות השורש את שיני השום הקצוצות ולערבב עד שמרגישים היטב את    ריח השום .
  5. להוסיף את הקמח והסוכר ,לבחוש במהירות ולהוסיף מיד את מרק הבצל ,בשלב זה  הרוטב כבר סמיך ויש להנמיך את האש בכיריים למינימום .
  6. להוסיף לרוטב את הכרוב הכבוש אשר שטפנו אותו במי ברז במסננת , להוסיף את  קוביות הבשר ,לצקת מעל את הבירה ולערבב את כל המרכיבים
  7. לתבל במלח ,פלפל שחור ופפריקה מתוקה ולהוסיף מעל את תפוחי האדמה שקלפנו וחתכנו לקוביות גדולות .
  8. כמות הנוזלים בסיר לא צריכה לכסות את המרכיבים אלא להגיע כמעט עד גובהם.
  9. להגביר את האש , להביא לרתיחה ולהכניס לתנור ל 3 שעות בחום של 160 מעלות
  10. לאחר שעתיים יש להכניס את פרוסות החזה אווז המעושן בין תפוחי האדמה ולפזר את הנקניקיות שחתכנו לפרוסות עבות מעל ,להרטיב אותן ברוטב להמשך שעת הבישול האחרונה ( סה"כ הבישול בתנור 3 שעות ) .
     



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת