00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קציצות בקר ותפוחי אדמה בבירה

קדירת  קציצות בקר ותפוחי אדמה בבירה

 קדירת קציצות בקר בשילוב תפוחי אדמה המתבשלת ברוטב עשיר של  בצל מטוגן ובירה . המתכון כמובן בהשראת המתכון המפורסם "קרבונד " צלי הבקר בבירה של רות סירקיס .

ההצגה הגדולה כאן  היא של הרוטב המדהים ,חום ,סמיך וטעים בטירוף שבתוכו שוחים להנאתם קציצות עסיסיות ותפוחי האדמה שחומים ונימוחים .

חומרים לרוטב

4 בצלים גדולים לרוטב

2 כפות קמח

4 גזרים

4 שיני שום

1 בקבוק בירה לבנה 500 מ"ל

1 כוס מרק בצל

מלח ,פלפל שחור

פפריקה מתוקה

 
 
חומרי הקציצות

1 ק"ג בשר בקר טחון טרי

2 ביצים

1 תפוח אדמה מגורד דק
2 בצלים בינונים מגורדים דק

מלח , פלפל שחור

פפריקה מתוקה

2 כפות שמן זית
 
 
תפוחי האדמה

 10-12 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים

 הכנת הקציצות

לערבב את כל חומרי הקציצות כולל שמן הזית לעיסה ולתבל לפי הטעם , התיבול לא צריך להיות דומיננטי  מכיוון שרציתי להדגיש את טעם הבשר . להכניס את התערבת למקרר ל 20-30 דקות .

לאחר שהוצאנו את התערובת מהמקרר יש להכין את הקציצות ולטגן בשמן חם עד השחמה קלה . להוציא את הקציצות ולהניח על ניר סופג .

 

הכנה

לטגן את הבצלים שקצצנו גס בשמן שבו טיגנו את הקציצות תוך כדי גירוד תחתית הסיר מהבשר שנדבק בו .לטגן בסבלנות על אש נמוכה עד שהבצל משחים , אני אוהב לטגן בצל על אש נמוכה ,אמנם אורך יותר זמן אבל הבצל  מקבל טעם מעודן לעומת טיגון על אש גבוהה שבה הבצל סתם נשרף.

להוסיף את שיני השום לערבב עד שמרגישים היטב את ריחו , מוסיפים את הגזרים שפרסנו לטבעות ,את הקמח ובוחשים היטב .

מוסיפים את מרק הבצל ( 1 כף אבקה מרק מומסת ב 1 כוס מים רותחים ).בשלב זה הרוטב סמיך ביותר בגלל הקמח ויש להוסיף מיד את הבירה הלבנה ולערבב היטב.

להוסיף את תפוחי האדמה שחתכנו לפרוסות לא דקות מידי , לתבל ולבשל כחצי שעה על אש נמוכה ( אני שמתי גם מגן חום מתחת לסיר ) ורק אז להוסיף את הקציצות שטיגנו קודם לרוטב מעל תפוחי האדמה מבלי לערבב על מנת שתפוחי האדמה לא ימעכו.

להעביר את הסיר לתנור ולחמם שעה וחצי בחום של 180 מעלות
בתאבון

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת