00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קנלוני במילוי בטטות וגבינות

קנלוני במילוי בטטה וגבינות

 פסטה קנלוני במילוי פירה בטטות וגבינות  אפוי ברוטב עגבניות ושמנת  משולב בגבינות

הוגדר ע"י הפולנייה כ " טעים פחד " ואני משתדל לא להתווכח איתה.

 

חומרי המילוי

2 בטטות בינוניות

50 גר` חמאה

 גבינת פטה ( השתמשתי בפטה כבשים של גד )

גבינת פארמזן מגורדת

מלח

פלפל שחור גרוס

 

 

הכנת המילוי

לבשל את הבטטות עד התרככות , למעוך אותן לפירה עם 50 גר` חמאה

לפורר לתוך הפירה את גבינת הפטה , להוסיף חופן גבינת פארמזן ולתבל במלח
ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

כמויות הגבינות שהוספתי לפירה נתונות לשיקולכם ,עניין של עד כמה אתם רוצים להרגיש את הגבינה במילוי.

 

חומרי הרוטב

2 בצלים בינונים
 
3-4 שיני שום

שמן זית

1 קופסא עגבניות מרוסקות 800 גר`

2 שמנת לבישול 15%

מלח , פלפל שחור גרוס

1 כף סוכר

אורגנו יבש

 

 

הכנת הרוטב

לטגן בצל קצוץ דק בשמן זית עד שקיפות , להוסיף את שיני השום שקצצנו דק

ולערבב היטב בשמן ,להוסיף את רסק העגבניות  ,את השמנת ולתבל במלח ,פלפל שחור ,סוכר  ואורגנו לפי הטעם.

לבשל על אש נמוכה כ 10 דקות

 

מילוי הפסטה

למלא את גלילי הפסטה במלית בעזרת שקית זילוף ,אני השתמשתי בשקית ניילון רגילה של כריכים שחתכתי בה את אחד הקצוות.

בכדי להקל על הזילוף העמדתי את הגלילים בכוס כך שידי היו חופשיות לזילוף

 

הכנת המאפה

 לצקת בתבנית מעט מהרוטב ולסדר בתוכה את גלילי הפאסטה הממולאים

תוך כדי השארת מרווח ביניהם . לפזר מעל ובין הגלילים גבינה צהובה מגורדת .

לצקת מעל את יתרת הרוטב , לפזר את עלי התימין שקצצנו ומעליהם לפזר בנדיבות שוב גבינת פארמזן מגורדת .

לחמם בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ 20 דקות מכוסה בניר אלומיניום

ועוד כ 10 דקות ללא הניר .

אם שכחתי לומר אז ....." טעים פחד "
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

58 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת