00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

צמות שמרים במלוי שוקולד וקינמון

צמות שמרים במילוי שוקולד וקינמון
אין כמו ריח טוב של עוגת שמרים לקבל את השבת הקרבה
מצרף מתכון לבצק שמרים מעולה של Ex-NewYorker  גולשת בפורום אוכל ynet
שאצלה בצקי שמרים ,עוגות ולחמים זה לא אפייה זה ממש מדע .
בצק מעולה ,רך ,מתמסר בקלות ,נוח לעבודה והתוצאה .. מאפה שמרים אורירי
ולא דחוס ממש נמס בפה .




חומרים
5-6 כוסות קמח (כמה שתופס בסוף - כלומר, אם הבצק עדיין דביק, להמשיך להוסיף עד שמתקבל בצק רך ונעים)
1/2 כוס מים חמימים (לפעמים אני ממירה את הכל בחלב)
3/4 כוס חלב חמים
2 כפות שמרים יבשים
150 גר חמאה מומסת/רכה
גרידת לימון
1/2 כוס סוכר
כ 1/2 כפית מלח
1 כפית וניל
3 ביצים (אם רוצים להשביח, להוסיף חלמון נוסף)




הכנה
פשוט ליצור בצק מהכל וללוש היטב עד שמתקבל בצק רך. להתפיח עד הכפלה או כל הלילה במקרר.

להכין רולדות. אפשר למלא ב: בממרח תמרים ואגוזים, נוטלה, קינמון+חמאה+סוכר חום, קקאו וחלבה, גבינה (כמו טוב טעם) + ביצה + סוכר + וניל.
בזמן שהתנור מתחמם להתפיח התפחה שנייה (די קצר)

לאפות בחום של כ 170 מעלות כ 30-40 דקות.
לפעמים אני מורחת גם חמאה מומסת מעל - במיוחד רולדות של קינמון, תורם לעסיסיות (ולקלוריות כמובן )
כ 5-10 דקות לפני תום האפייה, למרוח מי סוכר שהוכנו ביחס 1:1 לאפקט המבריק.
אני כמעט אף פעם לא מורחת ביצה
 
המלוי שהכנתי
 200 גר` חמאה
1 כוס סוכר
 2 כפות קינמון
4 כפות שוקולד נוטלה
4 כפות קקאו


 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

57 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת