00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פוקאצ`ה פארמזן וטימין

 
פוקאצ`ה פארמזן וטימין
מת על פוקאצ`ות , משוגע על ריח השמרים ועדין מתלהב ממראה השמרים התוססים והבצק התופח ,בצק קל ונוח התרופה לכול מי שסובל מחרדת שמרים .
 

חומרי הבצק
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1.5  כפיות מלח
1 כף סוכר
300 מ"ל מים פושרים
3 כפות שמן זית
 
 
חומרי הכיסוי
גבינת פארמזן מגורדת
עלי טימין קצוצים דק
 
 
הכנה

להכניס את כף השמרים לכוס המכילה כ 100 גר` מים פושרים ( מתוך הכמות הכללית ) וכף סוכר ,לערבב ולחכות שהשמרים יתחילו לתסוס ,להוסיף את השמרים לקמח לערבב ולהוסיף את יתרת המים , השמן והמלח .
ללוש עד קבלת בצק רך ונוח

להניח את הבצק בקערה משומנת במקום חמים ומכוסה במגבת רטובה ולהתפיח עד הכפלת הנפח .
לטפוח בחוזקה על הבצק להוצאת האויר , לעצב את הבצק לצורת הכיכרות הרצויה
ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומקומחת .
לחכות להתפחה שניה כ 30 דקות

לאחר ההתפחה השניה ליצור חורים בבצק ,למרוח  שמן בנדיבות ולפזר מעל את שבבי הפארמזן ועלי הטימין הקצוצים .
להכניס לתנור שחומם מראש ל250 מעלות ולאפות כ15-20 דקות ( עד השחמה/הזהבה קלה )
להוציא מהתנור ולהפוך את הפוקאצה על גבי רשת על מנת שהאדים לא ירטיבו את תחתית המאפה
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת