00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

צלי בקר וזיתים

צלי בקר וזיתים

צלי בקר וזיתים או גולש מזרחי ? תבחרו אתם את השם לעוד מתכון בקר בצלי משולב עם זיתים ירוקים ,מראה וטעם שלא היה כל כך מוכר במטבחנו . מנה נהדרת להגשה עם הרבה רוטב אדום וחריף .

 
 
בעקרון זהו מתכון גולש רגיל עם שינויים מזערים כמו : אין צורך להמליח בכלל , תוספת כמון ופלפל חריף וכמובן תוספת הזיתים .

 

 

חומרים

1.5 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות

3-4 בצלים בינונים קצוצים גס

4 שיני שום קצוצות דק

4 גזרים פרוסים דק

1 קופסא רסק עגבניות

2 קופסאות זיתים ירוקים מגולענים

1 קופסא עגבניות מרוסקות

2 פלפלים ירוקים כהים חתוכים לקוביות קטנות

3 כפות פפריקה מתוקה

שבבי צ`ילי או 2 פלפלים חריפים חתוכים דק ללא הגרעינים

כמון

פלפל שחור

2 כפות סוכר

2 כוסות מרק עוף

 

להשרות את הזיתים במים רותחים ולסנן , לחזור על הפעולה 4 פעמים לאחר השריה של כמה דקות

 

הכנה

לטגן את הבצל בשמן עד לשקיפות , להוסיף את קוביות הבשר ולטגן אותם עד סגירה .

להוציא את קוביות הבשר לקערה ,ולהוסיף לסיר את הפלפלים הירוקים והגזרים  ולטגן כמה דקות להוסיף את שיני השום ל 2-3 דקות תוך כדי ערבוב .

להוסיף את העגבניות המרוסקות  ואת רסק העגבניות ,לערבב ,להביא לרתיחה ,להוריד לאש נמוכה  ולבשל את הרוטב  כחצי שעה .

להוסיף את קוביות הבשר לסיר עם הרוטב ,לתבל ,להוסיף את המרק ואת הזיתים ולבשל כ 3-4 שעות  על אש נמוכה . לערבב מידי פעם .
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת