00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קציצות בקר וחצילים ברוטב עגבניות ופלפלים

קציצות בקר  וחצילים ברוטב עגבניות ופלפלים

 

מזמן לא הייתי במטבח ואם כבר אני כאן אז  אין ספק שחצילים הם המועדפים עלי ,נכון יש גם קציצות בשר וגם רוטב נהדר אבל הם רק התפאורה לחצילים .

במתכון זה מכינים בנפרד את הקציצות ,את החצילים ואת הרוטב ולאחר מכן מחברים ביניהם או בסיר רחב על הכיריים או בתבנית בתנור.

התוצאה ,תבשיל חצילים ובשר נימוח בטעם אלוהי .....לאוהבי החציל

 

קציצות הבקר

1 ק"ג בקר

2 תפוחי אדמה מגורדים

1 בצל מגורד

2 ביצים

מלח , פלפל שחור

פפריקה מתוקה , בהרת

פטרוזיליה קצוצה דק

2 כפות שמן זית

 

לערבב את כל החומרים ,להשאיר למנוחה לחצי שעה , לטגן בשמן , להוציא ולהניח על ניר סופג

 

חצילים

 

3 חצילים בינונים חתוכים לקוביות גדולות עם קליפתם  

 

לטגן בשמן חם מאד עד השחמה קלה מכול הצדדים , לא לטגן עד התרככות .

 

 

רוטב העגבניות

 

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות גסות

1 קופסא עגבניות מרוסקות 800 גר`

1 כף רסק עגבניות

מלח , פלפל שחור

פפריקה מתוקה

שבבי צ`ילי חריף

1 כף סוכר

 

לטגן את הבצל ורצועות הפלפל האדום בשמן זית עד שקיפות , להוסיף את שיני השום ,העגבניות המרוסקות , רסק העגבניות ולתבל לפי הטעם . לבשל כרבע שעה לאחר הרתיחה על אש נמוכה

הרוטב שנוצר הוא רוטב סמיך ומרוכז .

 

להעביר את הקציצות והחצילים אל הרוטב ולבשל על אש נמוכה מאד כחצי שעה .

 

אני העדפתי להכין את השלב הסופי בתנור :

לסדר את החצילים על תחתית התבנית  , לסדר על החצילים את קציצות הבקר ולצקת מעל את הרוטב

הוכנס לתנור בחום 180 מעלות מכוסה בניר אלומיניום לחצי שעה ולאחר מכן ללא הנייר לרבע שעה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הוגש על אורז לבן .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת