00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

טארטאטין חצילים ? או מקלובה צימחונית ...

טארטאטין חצילים ? או מקלובה צימחונית

תחליטו אתם ....אולי גרסה של אורז פרסי שמשולב בחצילים במקום תפוחי אדמה .
מביא כאן מאפה אורז וחצילים בתנור וכמו במאפים שציינתי קודם בגמר האפיה
הופכים את תבנית האפייה כך שהאורז למטה והחצילים מעטרים אותו מלמעלה.
שילוב של אורז ,חצילים ,צנוברים ,עשבי תיבול ובהרט ....אחלה חגיגה של טעמים.



חומרים
2 חצילים בינוניים
2 כוסות אורז פרסי
3 כוסות מרק עוף
2 בצלים בינוניים
צרור פטרוזיליה או כוסברה
חופן צנוברים
מלח
פלפל שחור
קינמון
בהרט
כורכום


הכנה
א.חותכים את החצילים לקוביות ומטגנים בשמן עד השחמה , מוצאים ומסננים את עודפי השמן.
ב.משרים את האורז במים לשעה .
ג.מסננים את האורז מהמים ומכניסים אותו לסיר עם מים רותחים ל 2 דקות
ד.מוציאים את האורז , מסננים את המים ומעבירים לקערה
ה.מוסיפים לאורז שבושל חלקית את הבצלים שטיגנו עד הזהבה , את הצנוברים שקלינו במחבת חם , את הפטרוזיליה שקצצנו דק ומתבלים בנדיבות .
ו.משמנים תבנית עגולה 24 ס"מ , מרפדים את תחתית התבנית בניר אפיה וגם את דפנות התבנית
בנייר אפיה שגזרנו בהתאם .
ז.מפזרים ומסדרים את החצילים על קרקעית התבנית , שופכים מעל את תערובת האורז ומשטחים
על כל שטח התבנית .
ח.יוצקים מעל האורז בזהירות את 3 כוסות המרק עוף , מערבבים מעל בזהירות את האורז עם מזלג
ט.מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ל 30-40 דקות , הנוזלים צריכים להיספג לחלוטין והמשטח העליון צריך להתייבש מעט .
י.מחכים כמה דקות לצינון והופכים את המאפה על צלחת גדולה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת