00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חג הפסח חג החרות ? אולי.........

חג הפסח חג החרות ? אולי.....
 
כן , לא הייתי כאן הרבה זמן ....גם לא במטבח אבל החג הזה החזיר אותי עמוק לתוך סירי החג .
אז רגע לפני שאני מפשיל שרוולים ומשחיז את סכיני רוצה לאחל לכולכם חג שמח , מלא אהבה ובריאות
לכם ולבני משפחותיכם
מביא לכם קצת מסמלי החג המוכרים ונמצאים בוודאי על שולחן החג שלכם
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

מתכוני ליל הסדר

 

גפילטע פיש

 

1 ק"ג  דג טחון

2 ביצים

2 בצלים בינונים

2 פרוסות חלה או קמח מצה בפסח

מלח

פלפל שחור

מעט סוכר

2 כפות שמן

 

להוסיף את הביצים ,הבצלים המגורדים וקמח המצה לתערובת הדג הטחון ,לתבל ,לערבב היטב לתת לעיסה לנוח כחצי שעה.

 

להכין את רוטב הדג ע"י הרתחת מים ,להוסיף למים פרוסות של בצל ,גזרים  ולתבל במלח ,פלפל שחור ומעט סוכר..

כשהרוטב הגיע לרתיחה ליצור קציצות עם ידיים רטובות ולהכניס אותן בזהירות  לסיר .

לבשל כשעתיים על אש קטנה .להשאיר את הדגים לצינון ברוטב כדי  שיספגו טעמים.

לאחר הצינון להוציא את הקציצות ולסנן את הרוטב.

 

מתכון של אימי רק שהיא באמת מילאה דגים ואנחנו שמתעצלים מכינים רק קציצות .

 

 

 

לחמניות פסח

 

להרתיח 11/2 כוס מים עם 1/2 חבילה מרגרינה ומעט מלח
להוסיף לאט לאט 2 כוסות קמח מצה
להוסיף לתערובת 5 ביצים כל ביצה בנפרד ולבחוש היטב לתת לבלילה לנוח 1/2 שעה לפני האפייה
לאפות בחום בינוני עד השחמה

מתכון של אימי

 

 

אטריות פסח

 

מקור המתכון : פנינהט מתפוז

4 ביצים טרופות
4 כפות קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס מים
מלח/פלפל

לטרוף את הביצים עם המלח והמים להוסיף את קמח תפוחי האדמה ולערבב עד שאין גושים.
(אפשר לעשות את זה במעבד מזון) אני עושה במטרפה ידנית.

אני מרטיבה מחבת טפלון עם קצת שמן שאני מורחת עם נייר סופג ומכינה כמו בלינצ`ס דקים.
לשמור עטוף היטב בניילון נצמד +נייר כסף עד לליד הסדר ואז לגלגל ולפרוס לפרוסות דקות.
טעים פחד.
בדרך כלל אני מכינה כמות וחצי או אפילו כפול.
הכי טוב לנסות פעם כמות רגילה ולראות כמה חביתיות יוצאות.
בתאבון

 

 

כבד קצוץ - קיצי  מ ynet

חצי ק"ג כבד
2 בצלים גדולים קצוצים
4 ביצים קשות
מלח
פלפל שחור

מטגנים את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את הכבד וממשיכים לטגן עד שהכבד מוכן לא יותר מידי שלא התייבש הכבד.

שמים את הכול בבלנדר (או מטחנת בשר) כולל הביצים והתבלינים ומעבדים לממרח טועמים ומתקנים טעמים.

בהגשה אפשר להוסיף בצל יבש קצוץ דק...

 

לשון בקר בצלי

 

מקור המתכון : דוד מ ynet

קודם כל קונים לשון, שוטפים ומנקים, מכניסים לסיר שיכיל אותה ברווחה, ממלאים מים לכיסוי + עוד 2 ס"מ בערך ומרתיחים, מוציאים ג`יפה.
מוסיפים:
1 גזר חתוך
1 בצל חתוך ל-4
מלח + פלפל שחור גרוס
כמה גרגרים של פלפל אנגלי
כמה עלי דפנה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית של עלי רוזמרין

מבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי עד שלוש, מכבים אש ומקררים,
מקלפים לשון, מאכסנים בקופסה אטומה ולמקרר.
שולים מתוך המרק את הפלפל האנגלי ואת עלי הדפנה ושולחים לנוח במקרר עד למחרת.
מנקים את השומן שהצטבר
מרתיחים מרק פעם נוספת
מועכים עם מזלג את הגזר והבצל
מוסיפים קוביות קטנות של תפוח אדמה אחד
ממשיכים להרתיח עד שהנוזל מצטמצם לחצי ואז מוסיפים כף או שתיים של קורנפלור או קמח תפוחי אדמה (השתמשתי בזה) מדולל במים, בוחשים ומבשלים על אש קטנה עוד כעשרים דקות עד חצי שעה.
לא לשכוח לבחוש שלא יידבק לקרקעית הסיר.

בינתיים פורסים שני בצלים גדולים לחצאי טבעות
מטגנים בשמן זית בסיר שיכיל את הלשון, עד להשחמה.
מוסיפים חופן של צימוקים בהירים ובוחשים.
ממיסים 1 כפית אבקת מרק עוף, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל, 1 כפית ג`ינג`ר מגורר (או אבקת זנגוויל) בכוס מים רותחים
שופכים לסיר עם הבצל המטוגן
מוסיפים 1 עד 1/2 1 כוסות של יין אדום יבש
מביאים לרתיחה
פורסים את הלשון לפרוסות
מכניסים לסיר - לדאוג שהפרוסות תהיינה טבולות בנוזלים
להביא לרתיחה
להנמיך אש ולבשל עוד כשעה.

להניח פרוסות לשון בצלחות, לקשט למעלה עם טבעות הבצל והצימוקים ורוטב היין.

 

 

 

מתכון לרוטב מרות סירקיס

הרוטב:

2 כפות שמן

1 בצל בינוני לקוביות קטנטנות

1 שן שום קצוצה

3 כפות רסק עגבניות

100 גר` צימוקים (לבנים קטנים הכי מתאימים)

1/2 2 כוסות מים

2 כפות דבש

2 כפות מיץ לימון

2 כפיות אבקת מרק בצל

1/4 כפית פלפל שחור

 

הכנה: בסיר שטוח או מחבת סוטאג` לטגן את הבצל והשום עד שיתרככו, להוסיף רסק +כל שאר החומרים ולבשל יחד כ-10 דקות. לטעום למקצה שיפור טעמים. צריך להיות ברוטב איזון נעים בין חמוץ מתוק ופיקנטי.

 

אני הוספתי גם 1/2 גזר מגורר בפומפיה הדקה.

 

 

צימס

 

חבילה גזר גמדי קפוא

 

להכניס את הגזר לסיר ולכסות במים ,להרתיח כ 10 דקות.

להוסיף :

4 כפות שמן

4 כפות סוכר חום

1 כף דבש

גרידה מלימון שלם

צימוקים

שזיפים מיובשים

 

לבשל עד השחמת הגזרים וצמצום הרוטב

 

אישית אוהב יותר להכין את הצימס מגזר טרי , הרבה יותר טעים

 

 

 

 

קניידלך

 

2 ביצים

2.5 כוסות מים

2 כפות שמן

מלח

פלפל שחור

2 כוסות קמח מצה

 

לערבב היטב את החומרים ,ליצור כדורים .להכניס למים רותחים .

לחכות עד שהקניידלך יצופו ,לבשל עוד כ 5 דקות

 

מקור המתכון אימי

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת