00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פיצוציות שמרים במילוי פרג

פיצוציות שמרים במילוי פרג




פורים בפתח ואיך אפשר בלי פרג ? לאוזני המן אין לי סבלנות אבל לפיצוציות  תמיד יש...... למה פיצוציות ? מאד פשוט
המתכון מתייחס לבצק מ 1 ק"ג קמח והמרתי את המתכון למחצית הכמות
רק ששכחתי להקטין למחצית גם את המילוי כך שהתוצאה פיצוץ של מילוי פרג
טעים סוף הדרך ....פצצה של פיצוציות
מקור המתכון : לונה בלנקה מתפוז

המתכון מובא כאן בשלמותו עם הכמויות הנכונות של לונה


בצק שמרים
1 ק"ג קמח
350 מ"ל מים/חלב
17 גרם שמרים יבשים
2/3 כוסות סוכר
10 גרם מלח
4 ביצים
כף ברנדי
קליפת תפוז/לימון מגוררת
200 גרם חמאה רכה

חומרים למלית

200 מ"ל חלב
200 גרם סוכר
4 כפות דבש
2 כפות ריבה
70 גרם חמאה
350 גרם פרג
גרירת לימון/תפוז
3 כפות יין אדום מתוק
(אפשר להוסיף צימוקים, אגוזים)

אופן ההכנה-
מכניסים את כל חומרים הבצק חוץ מהחמאה ומערבלים במשך 2 דקות.
מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל 5 דקות , עד לקבלת בצק רך
מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעה.
אחרי שעה מוציאים מהקערה יוצרים כדור ושמים במקרר למשך 4 שעות.
(אפשר לוותר על ההתפחה במקרר ואז לתת לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו, אבל הקירור נותן למוצק המוגמר מירקם רך יותר)
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, ממלאים במילוי הרצוי ומתפיחים שעה עד שעה וחצי.

אופן הכנת המלית:
בסיר קטן שמים את החלב, הסוכר, הדבר, הריבה והחמאה . מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה.
מוסיפים את הפרג ומערבבים רק עד לחיבור הפרג עם החלב.(להיזהר מחימום יתר כי אז הפרג הופך למר)
מורידים מהאש ומוסיפים את גרירת הלימון/תפוז והיין. מערבבים
אם בוחרים להוסיף צימוקים/אגוזים מוסיפים אותם ומערבבים קלות.
מקררים את המלית ומורחים על הבצק, משאירים שוליים של 3 ס"מ, מגלגלים, נותנים לתפוח ואופים בחום 180 מעלות עד לקבלת צבע חום עמוק.
בגמר האפיה מורחים ריבת מומסת. אני מרחתי לפני האפייה חלמון .
תודה ללונה בלנקה על המתכון



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת