00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

צלי בקר ושעועית

צלי בקר ושעועית
צלי בקר ושעועית ברוטב חום וסמיך מוגש עם אורז מנה נהדרת וטעימה

 

חומרים

שמן זית
2 בצלים
6  גזרים
4 גבעולי סלרי
6 שיני שום 
2 כפות רסק עגבניות
עלי פטרוזיליה

1 ק"ג שייטל חתוך לקוביות
 300 גר שעועית סנפרוסט
2 כוסות מרק בצל

מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
שבבי צ`ילי חריף
כמון

1 כף סוכר

1 כף קמח


הכנה
א.לחמם היטב בסיר כבד שמן ולצרוב את נתח הבשר שחתכנו לקוביות קטנות עד לסגירה ,להוציא את הבשר מהסיר.
ב.באותו השמן שנותר בסיר לטגן את הבצל שקצצנו דק ולגרד בעזרת כף עץ את שאריות הבשר שנדבקו לתחתית הסיר .
ג.להוסיף לבצל את הגזר  וגבעולי הסלרי אשר קצצנו לפרוסות או קוביות עד התרככות קלה .
ד.להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב עד שמורגש היטב ריחו של השום ,להוסיף את כף הקמח ולערבב במהירות שלא ידבק לתחתית הסיר  ,להוסיף את 2 כוסות מרק הבצל ולבחוש היטב.
ה.להוסיף את קוביות הבשר שטיגנו קודם ,לתבל לפי הטעם ,להוסיף את רסק העגבניות והפטרוזיליה הקצוצה ,ולהוסיף את השעועית לאחר שהפשרנו אותה.

ו.לערבב ,להביא לרתיחה ,להנמיך לאש נמוכה ולבשל כ 2-3 שעות  או עד התרככות הבשר.
 

אני בשלתי את הצלי כשעתיים על האש ובשבת עוד שעתיים בחום נמוך של 120 מעלות .

 בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת