00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קציצות בקר ממולאות כבד עוף ברוטב לימוני

 

קציצות בקר ממולאות כבד עוף ברוטב לימוני

 קציצות בקר נימוחות במילוי כבדי עוף מטוגנים בבצל ומבושלות ללא טיגון ברוטב לימוני חמצמץ  איזה שילוב נפלא של מרכיבים ברוטב משגע בטעמו

 

תערובת הבשר

 
 500 גר` בשר
1 ביצה

1 בצל מגורד

1 תפוח אדמה מגורד

מלח, פלפל שחור

בהרת

פפריקה מתוקה , כמון

פטרוזיליה קצוצה

3-4 כפות שמן

 

הכנת התערובת

לערבב את כל חומרי תערובת הבשר , לתבל לפי הטעם , להניח את התערובת במקרר לשעה .

 

 

המלית

200 גר ` כבד עוף

שמן

1 בצל בינוני

מלח

פלפל שחור

 

הכנת המלית

לטגן את כבדי העוף בבצל קצוץ שהוזהב בשמן , לטגן את הכבדים כך שהפנים יישאר מעט אדמדם . להוציא את הכבדים והבצל ולהניח אותם במסננת בכדי להיפטר מהשמן. לאחר התקררות לקצוץ את הכבדים לקוביות ולתבל במעט מלח ופלפל שחור

 

רוטב

1 בצל בינוני

4 שיני שום

1 כף קמח

שמן זית

2 כוסות מים

2 כפות אבקת מרק עוף

1/2 כוס לימון

1 כף סוכר

מלח

פטרוזיליה קצוצה

 

הכנת הרוטב

לטגן את הבצל שקצצנו דק בשמן זית עד שקיפות , להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב עד שמרגישים היטב את ריח השום . להוסיף את כף הקמח ולבחוש ,להוסיף את מרק העוף שהמסנו במים הרותחים הפטרוזיליה הקצוצה ואת מיץ הלימון .לבחוש , לתבל בסוכר ומלח ולטעום את הרוטב ,בשלב זה ניתן לשפר או לשנות טעמים . לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מידי פעם

 

הכנת הקציצות

להכין בידיים משומנות  קציצות גדולות בצורת כדור ,לי יצאו מהכמות הרשומה 14 קציצות גדולות . לאחר הכנת הכדורים לשטח אותם וליצור בכל כדור גומה גדולה . בעזרת כפית למלא בכל גומה  את כבדי העוף . לכסות את המילוי מצידי העיגול פנימה עד שהכבדים יכוסו וליצור שוב מהקציצה הממולאת כדור עגול.

להביא את הרוטב לרתיחה ואז להוסיף את הקציצות לתוך הרוטב . לאחר התמצקות הקציצות להנמיך את הלהבה לנמוכה ולבשל כחצי שעה .

בתיאבון
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת