00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קפונטה - חצילים ,זוקיני ופלפלים קלויים ברוטב עגבניות

31/01/2008

קפונטה  -  חצילים ,זוקיני ופלפלים קלויים ברוטב עגבניות

 סלט איטלקי גאוותם של אנשי סיציליה משלב חצילים ,זוקיני ופלפלים קלויים ברוטב עגבניות טריות עשיר בשום ,בזיליקום ,אורגנו ושמן זית .שילוב טעמים וריחות  איטלקי אסלי אפשרי להגשה חם או קר .במקור מקובל לטגן את החצילים והזוקיני אני העדפתי את התנור. במקור מקובל לשלב את הסלט עם  זיתים שחורים וצלפים שויתרתי עליהם הפעם.

 

חומרים

 3 חצילים בינונים

4 זוקיני

3 גבעולי כרישה

3 פלפלים אדומים

3 פלפלים ירוקים

6 עגבניות בשלות

2 פלפלים חריפים

4 שיני שום

1 כף רסק עגבניות

1 כף סוכר

צרור עלי בזיליקום טריים

מלח , פלפל שחור

אורגנו יבש

שמן זית

 

הכנה

 לחתוך את החצילים לקוביות עם קליפתם ואת הזוקיני לטבעות בקליפתם.

לחתוך את גבעולי הכרישה רק בחלקם הלבן לטבעות.

לסדר את החצילים הזוקיני והכרישה בתבנית , להזליף מעל שמן זית בנדיבות ,לערבב ולהכניס לתנור שחומם ל 200 מעלות עד שהירקות מתרככים.

להעביר את הירקות שקלינו לסיר רחב או מחבת שניתן להכניסם לתנור .

באותה תבנית שקלינו את הירקות לסדר את הפלפלים האדומים והירוקים שחתכנו לקוביות גסות ואת הפלפלים החריפים שחתכנו לטבעות ללא הגרעינים. להכניס שוב את תבנית הפלפלים לתנור עד השחמה קלה ולהוציא.

לפזר מעל הירקות שהנחנו קודם בסיר עלי בזיליקום קצוצים , את שיני השום שקצצנו דק ואת הפלפלים שקלינו בתנור .

להכין רוטב מהעגבניות שגירדנו ,לתבל בכף סוכר , מלח ,פלפל שחור , אורגנו וכף רסק עגבניות .

לצקת את הרוטב מעל הירקות ולהכניס לשעה לתנור ב 200 מעלות עם מכסה ועוד כ 20 דקות ללא מכסה  בחום של 175 מעלות

 טעים טעים טעים
בתאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת