00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

" מלפוף מחשי " כרוב ממולא הגרסה הצמחונית

"מלפוף מחשי "  כרוב ממולא הגרסה הצמחונית

 אוהב מאד את מטעמי המטבח הערבי ובמיוחד את המליות שהם ממלאים בירקות עוף ובשר ,מליות של אורז עם עשבי תיבול , צנוברים ומתובלים בבהרת . המלפוף...יעני הכרוב הוא רק התירוץ  המילוי הוא הכוונה האמיתית  .המלפוף הערבי הקלאסי מוגש כשהוא מבושל במים ושום ,צבע העלים נשאר ירוק חיוור והוא מוגש עם הרבה מיץ לימון .המתכון משלב 2 גרסאות של EL   ושל נעמי מפורום אוכל  ynet   עם קצת נגיעות מהמטבח המזרח אירופאי כמו פפריקה מתוקה לצבע וסוכר לשבירת חמיצות העגבניות .התוצאה מעולה ושונה מאד בטעמה מהכרוב המתקתק שהכרתי עד היום.

 

חומרי המלית

1.5 כוס אורז

2 עגבניות

צרור פטרוזיליה

חופן צנוברים

1/4 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

בהרת

1 כף רסק עגבניות

 

הכנת המלית

להשרות את האורז כרבע שעה במים רותחים , לאחר מכן לסנן את המים , להוסיף לאורז את העגבניות שקצצנו דק ללא המיץ והגרעינים,את הצנוברים שקלינו במעט שמן זית , את הפטרוזיליה הקצוצה , רסק העגבניות ולתבל בנדיבות . לערבב היטב ולתת למלית לנוח.

 

חומרי הרוטב

1/4 כוס שמן זית

2 עגבניות פרוסות

4 שיני שום

2 כפות רסק עגבניות

2  כפות סוכר

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

 


הכנה

לוקחים כרוב  בגודל בינוני ,טובלים אותו בתוך סיר עם מים רותחים , מגלגלים אותו במים כ דקה ומוציאים. מקלפים כמה עלים שניתן בזהירות ומחזירים שוב לסיר לאותה פעולה עד שסיימנו להסיר את כל העלים.
את העלים מחלקים ל 2 חלקים תוך כדי הסרת החלק המרכזי הלבן והקשה של העלה .
את החלקים שהסרנו שומרים להמשך הבישול כמצע בתחתית הסיר.

 מחממים בסיר רחב את השמן ,מוסיפים את השום הפרוס , פרוסות העגבנייה  , שאריות עלי הכרוב שחתכנו  רסק העגבניות ,הסוכר והתבלינים , מבשלים כמה דקות ומכבים את  האש.

 מסדרים על הרוטב שהכנו את עלי הכרוב אשר גלגלנו ומילאנו במלית ,מכסים במים רותחים עד כיסוי , מניחים צלחת רחבה על הממולאים על מנת למנוע את עליתם בזמן הרתיחה של הממולאים.

מדליקים שוב את האש , מביאים לרתיחה ,ממשיכים על אש נמוכה כשעה וחצי .

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת