00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

עוף בתנור על מצע ירקות ואפונה

עוף בתנור על מצע ירקות ואפונה

 עוף שזוף למראה , נימוח על מצע ירקות שורש ואפונה מלא ברוטב סמיך ועשיר

מתכון דומה מאד למתכון קדירת עוף וירקות שורש שהעלתי בעבר רק שבמתכון הפעם כל התהליך נעשה בתנור ולא על כיריים וללא שלב טיגון חלקי העוף . חלקי העוף והירקות נאפו בתנור שעה מכוסים ברדיד אלומיניום ועוד שעה ללא הכיסוי .את האפונה הוספתי בשלב השני לאחר הסרת הרדיד.

 

חומרים

 

 חלקי עוף

2 בצלים בינונים קצוצים גס

4 גבעולי כרישה חתוכים לטבעות רק החלק הלבן

6 גזרים חתוכים לפרוסות

6 שיני שום קצוצות

6 גבעולי סלרי קצוצים

4 עגבניות חתוכות לקוביות – רק בשר העגבנייה ללא הגרעינים והמיץ

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

1/2 כוס מרק עוף

חב` אפונה קפואה – סנפרוסט

1/2  כוס שמן זית

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס מרק עוף

 

הכנה

להניח את כל הירקות חוץ מהאפונה בתבנית , להניח מעל את חלקי העוף

לתבל בנדיבות ,להוסיף את שמן הזית ורוטב הסויה , לערבב היטב בידים את כל הירקות וחלקי העוף שיספגו היטב את התבלינים והנוזלים.לצקת את מרק העוף ולהכניס לתנור שחומם ל200 מעלות מכוסה ברדיד אלומיניום לשעה .

לאחר שעה להוציא את רדיד האלומיניום ולהוסיף אץ האפונה ,לערבב היטב את האפונה בנוזלים שבתבנית ולהחזיר לתנור לא מכוסה לעוד שעה.

להפוך מידי פעם את חלקי העוף שיקבלו מראה שזוף מ 2 צידיו

מנה נהדרת בטעמה הולכת מצוין עם אורז

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת