00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק סלק דלעת והרבה בריאות

06/01/2008

מרק סלק  דלעת והרבה בריאות

 מרק  צבעוני למראה בעל טעם נפלא של סלק ודלעת משולבים בעוד  הרבה ירקות נהדרים . מרק שונה בטעמו עם הרבה בריאות .

 

מרכיבים
300 גר` בשר בקר חתוך לקוביות קטנות

2 בצלים בינונים

4 גבעולי כרישה – החלק הלבן חתוך לטבעות

4 גבעולי סלרי קצוצים לאחר שקילפנו מהם את סיבי האורך

4 גזרים חתוכים לפרוסות

4 גזרים קלופים שלמים

2 סלק קלופים וחתוכים לקוביות

חתיכה גדולה של דלעת חתוכה לקוביות

3-4 עגבניות בשלות חתוכות ללא הגרעינים

צרור עלי פטרוזיליה קצוצה דק

עלי סלרי שלמים

שמן זית

מלח , פלפל שחור

פפריקה מתוקה

100 גר` רסק עגבניות

1 כף קמח

3 כפות אבקת מרק עוף

10-12 כוסות מים

 

 

הכנה

לחמם את השמן לטמ` גבוהה ולהוסיף את קוביות הבשר , לערבב עד שהבשר נצרב ומשחים  ,להוציא את הבשר החוצה ולהוסיף לשמן שנותר בסיר את הבצל הקצוץ . לערבב עם כף עץ עד שמיצי הבשר שנדבקו לקרקעית הסיר  מתמוססות אל הבצל המיטגן .

להוסיף את הכרישה , הסלרי והגזרים ולטגן אותם יחד עם הבצל עד שהבצל והכרישה נעשים שקופים.

להוסיף את העגבניות הקצוצות ולערבב , להוסיף את הקמח ואבקת מרק העוף

לערבב היטב במהירות ולהוסיף מחצית מכמות המים .

לערבב את החומרים שלא ידבקו לקרקעית הסיר ולהוסיף את קוביות הבשר שצרבנו , הדלעת והסלק .

לתבל לפי הטעם ,להוסיף את רסק העגבניות , הגזרים השלמים ,הפטרוזיליה ועלי הסלרי.

להוסיף את יתרת המים לפי קיבולת הסיר ,להביא לרתיחה ולהוריד לאש נמוכה למשך כשעה וחצי.

בשלב זה ריסקתי בכמה סיבובים קצרים בעזרת בלנדר סטיק  את המרק על מנת שהנוזלים יקבלו מרקם מעט סמיך.

 

מרק נהדר עם ירקות נימוחים בטעם שונה ממה שהכרתי עד היום במרקי ירקות

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת