00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חציל ממולא צימחוני ברוטב עגבניות

חציל ממולא צימחוני ברוטב עגבניות
 עוד מעדן חציל ,מנה טעימה ביותר בהשראת מתכון אחר בבלוג  במילוי בשר שכאן החליפו את הבשר גבינות וביצת עין.
 
 

חומרים

3 חצילים בינונים
8 עגבניות אדומות
2 בצלים
4 שיני שום
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה 
1 קופסא רסק עגבניות
שבבי צ`ילי חריף
2 כוסות מרק עוף 

 הכנת הרוטב

 לטגן את הבצלים שקצצנו דק בשמן זית עד שקיפות ,להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב . להוסיף את העגבניות המגורדות ,רסק העגבניות ומרק העוף .להביא לרתיחה ,להוריד לאש נמוכה ,לתבל ולהמשיך לבשל כחצי שעה

 
הכנת החציל והמלית
 
לחתוך את החצילים לחצי  לאורכם ובעזרת כף להוציא את תוכנם כך שיישארו בצורת סירות. לא להוציא את התוכן עד הקליפה אלא להשאיר מעט מבשר החציל .להמליח את סירות החציל והניח ל20 דקות .

 את תוכן החציל שהוצאנו יש לקצוץ בעזרת סכין קיצוץ גס .לחמם שמן זית בסיר רחב ,לטגן בצל קצוץ עד שקיפות ולהוסיף את בשר החציל ולערבב עד שהחציל משנה את צבעו לבהיר,

להוסיף לתערובת 2 מצקות מרוטב העגבניות שהכנו ולתקן תיבול במידת הצורך.

 

לשטוף את סירות החצילים שהמלחנו במים ,לנגב אותם היטב בניר סופג ,לטגן את סירות החציל בשמן זית טיגון קל מ2 הצדדים ולהוציא לקירור.

 למלא בעזרת כף את סירות החצילים במלית החצילים שהכנו ,לפזר מעל גבינת מוצרלה מגורדת , מעט מהרוטב ומעליו גבינת פארמזן .
להניח את החצילים בתבנית , לצקת מהרוטב עד לגובה פני החצילים .

להכניס לתנור בחום של 220 מעלות לשעה מכוסה בניר אלומיניום
להסיר את ניר האלומיניום , לפעור בעזרת כף חור במלית ולצקת לתוכו ביצה
או רק את החלמון של הביצה .להמשיך לאפות עד שהביצה נקרשת
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת