00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

רצועות בקר וכרוב בצלי סויה וצ`ילי

רצועות  בקר וכרוב בצלי סויה וצ`ילי

מתכון מהטעימים שאכלתי לאחרונה , תבשיל ארוך בישול המשלב רצועות בקר עם הרבה כרוב ובצל ברוטב סויה וצ`ילי .הכרוב והבצל סופגים את מיצי בקר ובתוספת המתקתקות של הסויה מביאים את  התבשיל לטעמים נהדרים ושונים מתבשילי צלי הבקר שהורגלנו עד היום.

המתכון מתחלק ל 2 שלבים , שלב בישול וריכוך הבשר ושלב הכנת הצלי.

 

חומרים לבישול הבשר

1.5 ק"ג בשר כתף בנתח שלם

2-3 גזרים חתוכים לטבעות

2 בצלים חתוכים לחצאים

4 גבעולי סלרי קצוצים
 
2 גבעולי כרישה קצוצים לטבעות רק החלק הלבן

עלי סלרי

מלח

 

בישול הבשר

להכניס את הבשר לסיר רחב , לכסות במים ,להביא לרתיחה ,לאחר כמה דקות להוציא את הקצף שמצטבר מעל פני המים ולהוסיף את הירקות שחתכנו ולהמליח.

לבשל למשך שעתיים על אש נמוכה עד התרככות חלקית של הנתח { הבשר עדיין לא רך לגמרי }

להוציא את הבשר מהמים ולחכות עד שיצטנן לחלוטין

אני בשלב זה הכנסתי את הבשר למקרר ורק למחרת הכנתי את הצלי.

 

חומרי הצלי

נתח הבשר שבישלנו

3 בצלים בינונים חתוכים לפרוסות דקות ולאחר מכן לחצות אותם לחצאי עיגולים

1/2 כרוב בינוני חתוך לרצועות דקות מאד

2/3 כוס רוטב סויה

1/2 כוס רוטב צ`ילי מתוק חריף

1 כוס מרק עוף

מלח , פלפל שחור

פפריקה מתוקה

שמן זית

 
 

הכנת הצלי

 לחתוך את נתח הבשר לפרוסות דקות ולאחר מכן כל פרוסה לרצועות .

לטגן את רצועות הבצל בשמן זית עד שקיפות ולהוסיף את רצועות הבשר .

לערבב היטב , להוסיף את רוטב הסויה ,רוטב הצ`ילי ומרק העוף .

לתבל בתבלינים ,להמעיט בכמות המלח ולתקן את רמת המליחות בסוף התבשיל לפי הטעם.

לערבב היטב ולבשל כחצי שעה עד שהבשר יקבל צבע חום כהה מהרוטב .

כמות הנוזלים בשלב זה תראה אולי גדולה יחסית לכמות הבשר אבל לא להיות מוטרדים מכיוון שתוספת הכרוב תשנה את התמונה .

להוסיף את רצועות הכרוב וחשוב שיהיו דקות מאד מעל התבשיל ולכסות את הסיר במכסה.

לבשל על אש נמוכה ,לאחר שרצועות הכרוב נראות מאודות לערבב אותם עם הבשר והרוטב.

לבשל על אש נמוכה כשעתיים ומפעם לפעם לערבב היטב את כל התבשיל.

רצועות הכרוב הלבן משנות את צבען לצבע הבשר וכל התבשיל מקבל צבע שוקולד .

תבשיל נוח לחימום חוזר .

הולך נהדר על מצע אורז לבן ,אצלנו מעדיפים דווקא תפוחי אדמה אפויים בתנור.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת