00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קדירת עוף ואורז עם צנוברים ,גזר ועשבי תיבול

קדירת עוף ואורז עם צנוברים גזר ועשבי תיבול

 קדירת עוף וגם בשר בקר  עם אורז מתובל ,צנוברים ועשבי תיבול  בבישול של 12-15 שעות בתנור.
המתכון  מבוסס על מתכון  הטבית העיראקי  רק  שכאן רציתי לקבל את האורז לא בטעמי העגבניות כמו בטבית אלא אורז צהוב עם צנוברים  גזר מגורד ועשבי תיבול .
התבשיל יצא מעולה ,עוף שחום ונימוח ,אורז בטעם מדהים המזכיר את המילוי שממלאים עוף ממולא באורז
 
 
 חומרים

1 עוף שלם / חלקי עוף
700-800 גר` בשר חתוך לקוביות
4 כוסות אורז
6 כוסות מרק עוף
2 בצלים קצוצים
6 גזרים מגורדים
צנוברים
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
מלח ,פלפל שחור
תבלין בהרת  
קמצוץ קינמון
כורכ ו ם

 

 

הכנה

מאדים את הבצל במעט שמן, מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דקות עד שהאורז שקוף .

מוסיפים את מרק העוף ,מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה מאד.

מוסיפים את הגזר המגורד ,עלי הפטרוזיליה ,הכוסברה הקצוצים  והצנוברים הקלויים.

מתבלים את התערובת לפי הטעם .

מוסיפים את קוביות הבשר ומשקיעים לתוך תערובת האורז, מוסיפים מעל את חלקי העוף אשר תיבלנו בנפרד.

לכסות את כל התבשיל מעל עם ניר אפיה ולהדק היטב בשוליים לאטימה מירבית  .

להכניס לתנור כ 30 דקות ב 200 מעלות ולהעביר את שאר הלילה ב חום נמוך של 100 מעלות { אני בישלתי סך הכול  15 שעות }
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת