00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חציל ממולא בשר בנוסח הברון התעלף

חציל ממולא בשר בנוסח הברון התעלף

 אז מי שלא מכיר את הסיפור ...אז פעם לפני הרבה שנים לפני שהמציאו את הרי פוטר מיודענו היו אגדות וסיפורים על דמויות מופלאות וססגוניות כמו הגנב מבגדד ,עלי בבא ו 40 השודדים ,סינבד הספן ומיודענו הנודע האימאם מאיזמיר או מקושטא ....מי זוכר. הסיפור מספר על אהבתו הגדולה של האימאם לחצילים ונשים ,הרבה גרסאות לסיפור על עשרות ומאות המתכונים שהגישה  לו אשתו בשם האהבה וכולם של חצילים עד אותו יום שנרשם בספרי ההיסטוריה  שבו האימאם התעלף .....אומרים בגלל אותו מתכון  שהיה כל כך טעים או בגלל ששמע כמה שמן זית היה בחציל....לך תדע ,כנראה שהכול נכון ואם האימאם התעלף אז גם לברון מותר. 
ואני יודע כמה שמן זית יש במתכון.





 
המתכון משלב חצילים ממולאים בבשר בקר מעורב בבשר החציל ורוטב עגבניות

 המתכון נבנה בהשראת מגוון מתכונים שנמצאים ברשת

 

חומרים

3 חצילים בינונים

600 גר` בשר בקר

8 עגבניות אדומות

2 בצלים

4 שיני שום

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

1 קופסא רסק עגבניות

שבבי צ`ילי חריף

2 כוסות מרק עוף 

 

הכנת הרוטב

לטגן את הבצלים שקצצנו דק בשמן זית עד שקיפות ,להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב .להוסיף את העגבניות המגורדות ,רסק העגבניות ומרק העוף .
להביא לרתיחה ,להוריד לאש נמוכה ,לתבל ולהמשיך לבשל כחצי שעה

 הכנת החצילים

לחתוך את החצילים לחצי  לאורכם ובעזרת כף להוציא את תוכנם כך שיישארו בצורת סירות. לא להוציא את התוכן עד הקליפה אלא להשאיר מעט מבשר החציל .

להמליח את סירות החציל והניח ל20 דקות .את תוכן החציל שהוצאנו יש לקצוץ בעזרת סכין קיצוץ גס .


הכנת מלית הבשר
 
לחמם שמן זית בסיר רחב ,להוסיף את בשר החציל ולערבב עד שהחציל משנה את צבעו לבהיר,

להוסיף את הבשר הטחון ולערבב עד שמתפורר לגמרי .

להוסיף לתערובת 2 מצקות מרוטב העגבניות שהכנו ולתקן תיבול במידת הצורך.

 

לשטוף את סירות החצילים שהמלחנו במים ,לנגב אותם היטב בניר סופג ,לטגן את סירות החציל בשמן זית טיגון קל מ2 הצדדים ולהוציא לקירור.

 למלא בעזרת כף את סירות החצילים בתערובת הבשר שהכנו ,להניח את החצילים בתבנית ,לצקת מהרוטב עד לגובה פני החצילים .


 
להכניס לתנור בחום של 220 מעלות לשעה מכוסה בניר אלומיניום ועוד כעשרים דקות ללא הכיסוי

 החציל יוצא נימוח ,הבשר עסיסי והרוטב סמיך ועשיר טעמים

 פשוט להתעלללללף

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת