00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק חומוס כמו במסעדות השוק

08/11/2007

מרק חומוס כמו במסעדות השוק

 

מרק חומוס סמיך ועשיר מלא חומוס עגבניות ועצמות בקר ,מסוג המרקים שניתן למצוא במסעדות הקטנות בסמטאות  שוק הכרמל כרם התימנים או מחנה יהודה .מסעדות קטנות עם 2 שולחנות פורמייקה וכמה פתיליות גז ועליהן  סירי אלומיניום גדולים עם מרקי הבית . מרקים שאוכלים אותם כארוחה עם לחם טוב ולא לשכוח להוסיף גם סחוג למרק.
 
 
חומרים
 

700 גר` חומוס

2-3 עצמות בקר

4 עגבניות בשלות מגורדות

2 בצלים קצוצים דק

3-4 גבעולי כרישה חתוכים לטבעות רק החלק הלבן

6 גזרים חתוכים לקוביות

4 שיני שום קצוצות

צרור פטרוזיליה קצוץ

עלי סלרי שלמים

גבעולי עלי סלרי קצוצים

1 קופסה רסק עגבניות

שמן זית

מלח , פלפל שחור

כמון ופפריקה מתוקה

12 כוסות מים
 
 
 

הכנה
 
את גרגרי החומוס שהישרנו למשך לילה  יש לבשל בנפרד כשעה במים ללא מלח .
 

לטגן את הבצל בשמן זית , להוסיף  את הכרישה ,גבעולי הסלרי והגזרים ,לטגן עד שהבצל והכרישה נעשים שקופים . להוסיף את  שיני השום הקצוצות והפטרוזיליה הקצוצה ולערבב היטב כ 2 דקות . להוסיף את רסק העגבניות והעגבניות המגורדות לערבב ולבשל כמה דקות .

להוסיף מחצית מכמות הנוזלים ,להוסיף את העצמות  ,עלי הסלרי וגרגרי החומוס. לתבל בנדיבות  ולהשלים את יתרת כמות המים.

להביא לרתיחה ,להוריד לאש נמוכה ולבשל 3 שעות לפחות  . כשהמרק מוכן לעבד בעזרת  מוט בלנדר חשמלי את המרק כמה פולסים בודדים בלבד על מנת לתת לנוזלים מרקם סמיך.

.

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת