00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

כרוב ממולא והאם האורך קובע

כרוב ממולא והאם האורך קובע ?
 
 שוב אתם מתלבטים אם האורך קובע ? אז לא האורך ולא העובי קובע בכרוב ממולא אלא הכמות ,רצוי שיהיה הרבה ורצוי שיהיה בתוך רוטב אדום חם וסמיך עם לחם לבן ליד. 
 
 
 

המתכון הינו מתכון הממולאים הרגיל שאני בדרך כלל מכין עם פלפלים או קישואים .

את עלי הכרוב יש להפריד בזהירות ולהסיר מכל עלה את החלק האמצעי הקשה של העלה.

דרך נוחה ביותר להפרדת העלים היא להקפיא את הכרוב ואז להפריד את העלים.

יש כאלה  שמעדיפים להרתיח את הכרוב במים ואז להפריד את העלים

 

 

החומרים

800 גר` בשר בקר טחון

3/4 כוס אורז

2 בצלים

פלפל שחור

שמן זית

כורכום

כמון

פפריקה מתוקה

מלח

פטרוזיליה קצוצה דק

6 שיני שום קצוצות

 

 

 

הכנת המילוי

לטגן את הבצל שקצצנו דק

עד הזהבה .להשרות את האורז

במים חמים  לחצי שעה .לערבב

הבצל ,האורז התבלינים

והפטרוזיליה הקצוצה עם הבשר  

 ו 2-3 כפות מהרוטב  שהכנו .

להשאיר את התערובת לחצי שעה לספיגת טעמים

 

הרוטב

לטגן בצל בינוני קצוץ דק

בשמן זית עד הזהבה.להוסיף

4-5 שיני שום קצוצות דק לשתי

דקות  תוך כדי ערבוב.

להוסיף כ6-8 עגבניות בשלות

מגורדות וקופסא רסק עגבניות.

להרתיח ולהוסיף 2 כוסות מרק

עוף .לתבל במלח ,פלפל שבבי צ`ילי חריף,

פפריקה  ו 2 כפות סוכר

את הרוטב לבשל כחצי שעה .

 

הכנה

להניח את המלית במרכז העלה ,לקפל את צידו הימני והשמאלי של העלה פנימה על המלית ולאחר מכן לגלגל

את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה עד נוצר גליל סגור בצדדים .

להניח את גלילות הכרוב הממולא בסיר רחב בשכבה אחת ,לצקת את  הרוטב מעל עד כיסוי ,להביא לרתיחה , להמשיך בבישול כשעתיים על אש נמוכה מאד. אם תמשיכו בבישול רק תשביחו את הכרוב

אפשרי גם לאפות בתנור ,לסדר את גלילות הכרוב הממולא בתבנית עד דפנות גבוהות ,לחמם שעה מכוסה בניר אלומיניום ב200 מעלות ,שעה נוספת ללא ניר האלומיניום בחום של 150 מעלות ,להרטיב מידי פעם את חלקו העליון של הכרוב ברוטב .

 

גרסת המילוי מתייחסת למתכון הישן שלי כמו שאימי הייתה מכינה  , אפשר לשנות את המלית בטעמי המזרח עם בהרט וקינמון כמו

במתכון הממולאים בטעמי המזרח .

 http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1053124

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת