00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

גביניות מעולם אחר

גביניות מעולם אחר
גביניות עם זכרונות ילדות ,כמו שמכרו פעם בקונדוטריה השכונתית ,גביניות שזופות
מלאות גבינה מפודרות באבקת סוכר ......עד היום זוכר את הטעם.
אפיה לא בדיוק הצד החזק שלי אבל מאד מאתגרת אותי,פעם כשאהיה גדול אולי אלך ללמוד קונדטוריה.
 
מתכון של סמדר מוואלה
הרשומה מוקדשת לשוקולד מריר בלוגרית שנתקפה בגעגועים לילדות עם גביניות.




חומרים ל-20 עוגות אישיות:
לבצק:
50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
1 כוס חלב חמים (250 מ"ל)
2 כפיות סוכר
1 ק"ג קמח לחם לבן
1 כוס סוכר (200 גרם)
200 גרם חמאה רכה
5 ביצים שלמות טרופות
¾ כוס חלב (190 מ"ל)
קורט מלח

למלית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה רכה 5% מסוננת ממים במשך כ-4 שעות במקרר
2/3 כוס סוכר (130 גרם)
2 חלמונים
2 כפות קורנפלור
2 כפיות תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
½ כוס צימוקים (לא הכרחי)



זיגוג:
3 כפות סוכר מומסות ב-3 כפות חלב חם

אופן הכנה:
1. אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים בקערית את השמרים בכוס החלב החמים ומוסיפים 2 כפיות סוכר. משהים לתסיסה כ-10 דקות. אם משתמשים בשמרים יבשים, מערבבים אותם עם הקמח בקערת המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים, כולל נוזלי ההמסה.

2. שמים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק ומוסיפים את השמרים שתססו. מערבלים כ-5 דקות בקרס לישה במהירות איטית-בינונית, לבצק רך וחלק. הבצק דביק מאוד בשלב הזה, אך אין צורך להוסיף עוד קמח.

3. מגרדים במרית גמישה את הבצק שנדבק לשולי הקערה ומערבבים אותו עם הבצק. זורים מעט קמח על הבצק שבקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לתפיחה איטית –

4-5 שעות לפחות (אפשר לשמור לילה במקרר).

4. מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי מלית הגבינה.

5. על משטח מקומח קלות, לשים מעט את הבצק הקר שתפח ומחלקים אותו ל-5 חלקים שווים.

6. מרדדים מכל חלק ריבוע בגודל 24/24 ס"מ וחותכים כל ריבוע ל-4 ריבועים שווים.

7. שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מלית גבינה, מקפלים את פינות ריבוע הבצק כלפי האמצע זו על זו בדוגמת מעטפה, כך: פינה ראשונה מעל המלית, פינה שניה, הנגדית לה - מעל קצה הפינה הקודמת. פינה שלישית, ניצבת לה - מעל שתי הפינות הקודמות ופינה רביעית, הנגדית לשלישית - על גבי כל שאר הפינות. משתדלים שהמעטפה תהיה סגורה לגמרי, שמלית הגבינה לא תוכל לנזול ממנה.
8. מעבירים בזהירות את המעטפות לתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפיה ומניחים אותן במרחק של כ-4 ס"מ זו מזו. מכסים במגבת יבשה או בניילון ומשהים לתפיחה כ-40 דקות. בנתיים מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 190°.

9. אופים את העוגות בחום זה 15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים את העוגות בזיגוג הסוכר והחלב ומחזירים לתנור לעוד כ-5-10 דקות, עד שהעוגות משחימות יפה והזיגוג מתייבש במקצת ונראה מבריק.

10. מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את העוגות לצינון על רשת.

הערות:
- אפשר לעשות את העוגות קטנות יותר על ידי חלוקת הבצק לריבועים רבים יותר. כמות המלית בכל ריבוע תקטן בהתאמה.

- אפשר לזגג בביצה טרופה במקום זיגוג הסוכר, או ללא זיגוג, לבזוק אבקת סוכר לאחר הקירור.

- ניתן להקפיא: בעוד העוגות טריות, מיד אחרי שהתקררו – עוטפים אותן היטב בניילון, מהדקים להוצאת אוויר ומכניסים לפריזר. להגשה מחממים בתנור חם כ-10 דקות.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת