00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

רוסטביף

 
רוסטביף
 
נתח שייטל יפיפה  צלוי בתנור , מפיץ ריחות בשר נהדרים , אחלה ארוחה בשרית קלה ביותר להכנה. אני יודע שרבים יעדיפו נתח אחר מהשייטל אבל אצלנו מעדיפים בשר רזה ורצוי כמה שפחות מדמם.
הוגש עם תפוחי אדמה צלויים בתנור.
 
 
נתח השייטל
 
 
הכנת הבשר לצלייה
להוציא את הבשר מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה על מנת שיגיע לטמ` החדר ,חשוב
שהבשר יגיע לתנור בטמ` החדר על מנת שתהליך סגירת הבשר יהיה מושלם.
למרוח ולעסות היטב את נתח הבשר ב :
שמן זית ,חרדל דיז`ון ,מלח ,פלפל שחור גס ,עלי טימין טריים שקצצנו דק.
לאחר עיסוי נמרץ להשהות את הנתח בחוץ.
 
 
הצלייה
 
את הבשר צולים לפי 15 דקות בחום גבוה {250 מעלות } ואחר כך ב חום של 175 מעלות .זמן הצליה מחושב לנתח של 500 גר` כלומר במקרה שלי כשהנתח היה במשקל של 2 ק"ג זמן הצליה היה סה"כ 60 דקות.
15 דק` ראשונות ב 250 מעלות , פתיחת דלת התנור , הורדת הטמ` ל 175 מעלות
והמשך הצלייה לעוד 45 דק`
דרגת הצליה היתה  עשוי למחצה . אני יודע שישנם כאלה שיעדיפו את הנתח מדמם יותר ואז זמן הצליה הרצוי הוא כ 12 דק` ל 500 גר`.
 
הנתח המוכן
לאחר הוצאת הנתח מהתנור אין לחתוך אותו אלא לעטוף אותו ל 20-30 דק בנייר
אלומיניום . הנתח ממשיך להיצלות בתוך ניר האלומינים ומיצי הבשר אינם מופרשים אלא נספגים בבשר.
 
 
 
חיתוך הבשר
 
לאחר מנוחתו  של הנתח יש לחתוך אותו בסכין חדה לפרוסות דקות .
 
 
 
המנה
 
הוגש עם תפוחי אדמה שניצלו בקליפתם בתנור ב 200 מעלות בשמן זית ,מלח ,פלפל שחור ,פפריקה מתוקה ועלי טימין .
 
 
שייטל : נתח מס` 13 ,חלק אחורי של הפרה ,מכונה בעברית כנף העוקץ .
נתח רזה כמעט ללא שומן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת