00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

עדשים בטחינה

עדשים בטחינה
סלט מעולה מהמטבח הערבי  של השף דוחול ספאדי ממסעדת דיאנה ,שילוב מופלא של עדשים ,טחינה גולמית ,לימונים ,צנוברים ...ממש חגיגת טעמים  מיזרחית.
 
 
חומרים 
 
1/2 ק"ג עדשים ירוקות/חומות, מושרות במים לכמה שעות .
4 שיני שום כתוש, או לפי הטעם
מיץ מארבעה לימונים
שמן זית
מלח
מעט כמון
50 גרם צנובר קלוי
עלי פטרוזיליה
פלפל ירוק חריף
כמה כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, מסננים ושוטפים.
מעבירים לכלי ערבוב, מוסיפים טחינה ואת מיץ הלימון בהדרגה, ומוסיפים מלח. טועמים ומשפרים במידת הצורך עם לימון ומלח.
מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי פטרוזיליה, מעט כמון, צנוברים ושמן זית.
 

מקור : דוחול ספדי השף של דיאנה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת