00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

עוף על האש

עוף על האש
מתכון לעוף על גחלים ,אחלה מתכון למטיילים בשטח או למנפנפים על המנגל בפארק.
עוף שלם שעבר לילה במרינדה טובה לאחר עיסוי טוב.



עוף בינוני חתוך ל 2 חלקים מחוברים בגב ולהשאיר את העור עליו .
לעסות את העוף מ 2 צדדיו בשמן זית ,מלח גס ,פלפל שחור גרוס ,המון פפריקה מתוקה שום כתוש עלי רוזמרין וטימין.
לאחר העיסוי יש לאחסן את העוף ללילה סגור בניילון לספיגת טעמים .




לצלות את העוף בשלמותו על רשת הצליה מעל הגחלים בגובה של כ 15 עד 20 ס"מ
בכדי שהצליה תהיה איטית על בסיס חום הגחלים והעוף לא ישרף .אני השתמשתי ברשת שהונחה על בלוקים.
זמן הצליה כשעה ויש להפוך את העוף מפעם לפעם ולמשוח אותו במשרה של שמן זית פפריקה , מלח ופלפל שחור.
לקראת סוף הצלייה להזהר בהפיכה מכיון שהעוף כבר רך ופריק .
 
 
חשוב מאד לפרק את העוף בידים ולא עם סכין וכמובן לאכול את העוף בידים ,אכילת עוף בידים הרבה יותר טעימה.
 
בתאבון
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת