00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק עדשים עשיר

 
מרק עדשים עשיר
 
נכון שעדין חם אבל בערב כבר מרגישים קצת קרירות ....אולי סתיו מתקרב ? בקיצור כל התירוצים מתאימים לפתוח את עונת המרקים.
אוהבים מאד לאכול אצלנו מרקים והדגש הוא על לאכול ולא לשתות מרקים .מרק אצלנו הוא ארוחה בפני עצמה תמיד עשיר בירקות ואני אישית אוהב להרגיש אותם.
 

חומרים:
חבילה עדשים חומות/חומים - 500 גר`
שמן זית
30 גר` חמאה
2 בצלים בינונים קצוצים דק
6 שיני שום
3 גזרים מגורדים
3 עגבניות גדולות מגורדות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח,פלפל שחור
פפריקה מתוקה ,כמון
אבקת מרק עוף לפי הטעם
1 כף רסק עגבניות

הכנה:
משרים את העדשים מספר שעות במים,מחממים בסיר את השמן והחמאה ומוסיפים את הבצל,השום,הגזר והעגבניות המרוסקות.
מטגנים כ 10 דקות ומוסיפים לסיר עדשים ,פטרוזיליה , אבקת מרק עוף ומים רתוחים. מתבלים בתבלינים .מביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה
כשעתיים עד שהעדשים יתרככו היטב והמרק יסמיך
בשלב זה אפשר למי שרוצה להסמיך את המרק לרסק עם בלנדר סטיק כמה פולסים בלבד כדי שרק חלק מהמרק ירוסק .
הערות  : במרק שמופיע בתמונות לא גרדתי את העגבניות ,הוספתי תפוחי אדמה שלמים ,לא ריסקתי את המרק .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת