00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מקבץ סלטי הבית

 
 מקבץ סלטי הבית  
 
נכון אין בהם שום בשורה חדשה ,סלטים הכי פושטים שיש אבל אלה הסלטים שגדלנו עליהם ,אלה הסלטים  שאמא הכינה מחומרים הכי פשוטים וזמינים שהיו אז ללא שום תחכום ,ללא עיצוב מנה אבל טעימים ביותר.
פעם לפני שנולדה המצאת הדור עלי בייבי ,נקטרינות ושאר המרכיבים החדשנים לסלטים זה מה שאכלו בבית ......אפילו  שמן זית לא היה אז שלא נדבר על חומץ בלסמי .
אז אולי אני לא מחדש כאן דבר לבשלנים שבינינו אבל אולי המקבץ יהיה לעזר לבשלניות הצעירות שעושות את  צעדיהן הראשונים במטבח. 
 
 
 
סלט תפוחי אדמה

 
6 תפוחי אדמה  חתוכים לקוביות

4 ביצים קשות

בצל ירוק

4מלפפונים חמוצים

מיונז

מלח

פלפל

חומץ

הכנה

 לבשל את תפוחי האדמה  ושלא יהיו רכים מידי ,לקרר את תפוחי האדמה והביצים הקשות במקרר.

 לגרד את הביצים ולהוסיף לקוביות תפוחי האדמה , להוסיף את הבצל הירוק הקצוץ והמלפפונים  הקצוצים. לתבל במלח ,פלפל ,להוסיף מיונז וכף חומץ .

לטעום ולשפר טעמים לפי הטעם

 

 
 
 

סלט ביצים

 8 ביצים קשות קרות מגורדות גס

מלח

פלפל שחור

בצל ירוק קצוץ דק

2 כפות מיונז

 

לערבב בזהירות מבלי למעוך את הביצים בכדי לקבל מרקם אורירי ולא דחוס

 
 

סלט טונה

 2 קופסאות טונה בשמן

5-6 מלפפונים במלח חתוכים לקוביות.

מיץ מחצי לימון

פלפל שחור

2 כפות מיונז

1/2 כפית חרדל

 
 

כבד קצוץ


חצי ק"ג כבד
2 בצלים גדולים קצוצים
4 ביצים קשות
מלח
פלפל שחור

מטגנים את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את הכבד וממשיכים לטגן עד שהכבד מוכן בצבע ורדרד ,חשוב לא ליבש את הכבדים יותר מידי .

מעבירים את הכבדים והבצל המטוגן למסננת על מנת להפטר מעודפי השמן.

מעבירים את הכבדים והבצל המטוגן למג`ימיקס ,מוסיפים את הביצים שגרדנו גס
ואת התבלינים .
מעבדים את המרכיבים בפולסים קצרים על מנת לקבל מרקם גס או לעבד
ממוכות ואז מתקבל מרקם עדין ביותר .
אימי היתה נוהגת להעביר את כל המרכיבים דרך מטחנת בשר

שמים את הכל בבלנדר (או
מטחנת בשר) כולל הביצים והתבלינים ומעבדים לממרח טועמים ומתקנים טעמים.


 
 
 
כרוב עם גזר

כמויות לכרוב שלם בינוני


1
כרובלבן חתוך דק
6
גזרים מגורדים
6
כפות מיונז
4
כפות חומץ
מלח
פלפל לבן

מתכון פשוט וטעים
 
 
 
 

כרוב עם שמיר

 

כרוב חתוך דק
צרור שמיר קצוץ דק

לערבב חצי כוס מים רותחים עם חצי כוס שמן רגיל וחצי כוס חומץ
להוסיף לכרוב והשמיר ,לערבב היטב .
להוסיף מלח לפי הטעם

 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת