00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

גפילטע פיש - קציצות דג

06/09/2007
גפילטע פיש
 
עוד מתכון מבית אמא......האמת  ? לא בדיוק המתכון אלא קיצור דרך של הדבר האמיתי .
אין ילד אשכנזי שילדותו עברה בשנות החמישים והשישים שאינו זוכר את דגי הקרפיון ששחו בפיילה  או באמבטיה בשבוע שלפני החג  .....תארו לעצמכם שהיום ילדכם נכנס לאמבטיה ומוצא שם כמה קרפיונים שוחים להנאתם.
גפילטע פיש .....מראה נטול הוד והדר ובכל אופן אחד מסממני החג האופינים . המתכון האמיתי היה פרוסות דגים ממולאות בדג טחון ומבושלות בציר עם אידרות וראש הדג.
אני מכין רק את החלק של קציצות הדג .קונה בחנות הדגים את הדגים טחונים פעמיים ללא עור ועצמות .
 
 
 
חומרים
1 ק"ג דג טחון
2 ביצים
2 בצלים בינונים
2 פרוסות חלה או קמח מצה בפסח
מלח
פלפל שחור
מעט סוכר
2 כפות שמן

הכנה
להוסיף את הביצים ,הבצלים המגורדים וקמח המצה לתערובת הדג הטחון ,לתבל ,לערבב היטב לתת לעיסה לנוח כחצי שעה.

להכין את רוטב הדג ע"י הרתחת מים ,להוסיף למים פרוסות של בצל ,גזרים ולתבל במלח ,פלפל שחור ומעט סוכר..
כשהרוטב הגיע לרתיחה ליצור קציצות עם ידיים רטובות ולהכניס אותן בזהירות לסיר .
לבשל כשעתיים על אש קטנה .להשאיר את הדגים לצינון ברוטב כדי שיספגו טעמים.
לאחר הצינון להוציא את הקציצות ולסנן את הרוטב.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת