00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קלופס ממטבחה של סבתא

קלופס ממטבחה של סבתא
קלופס כמו שמכנים הפולנים ובעברית צחה קציץ בשר או כיכר עוף ואניני הטעם
יקראו לו מיט לואוף.
עוד אחד ממאכלי אמא /סבתא שהולך ונכחד מהעולם ,מאכל שנוהגים לאכול אצלנו בראש השנה ופסח ,מאכל עם טעם שמחזיר אותי הרבה שנים אחורה לאוכל של אמא בימים שהמיטבח היה כל כך פשוט עם מעט מוצרים ואפשרויות אבל עם כל כך הרבה  טעם ואהבה לבשול אמיתי.
אצלנו הקלופס מבושל כקציצות גדולות מאד ברוטב צלי עם כמות נוזלים מינימלית
הצלי יוצא מעולה , הקציצה רכה ,אורירית וניתן לאכול אותה גם קרה ופרוסה בתוך סנדוויץ טעים עם מלפפון חמוץ וחרדל



קלופס - קציצת הבשר ברוטב צלי


מצרכים:
500 גר` בשר טחון 250 גר`חזה עוף ו250 גר` הודו
2 ביצים
1 תפוח אדמה גדול
1 בצל גדול
פירורי לחם או קמח מצה בפסח
מלח ,פלפל שחור,מעט אבקת מרק עוף1/2 כפית

לרוטב:
2 בצלים בינונים
שמן
1 כוס מים
1 כפית אבקת מרק עוף
 

הכנה:
לגרד את תפוח האדמה והבצל לתוך תערובת הבשר הטחון,להוסיף את הביצים ואת התבלינים
לערבב היטב ולהוסיף מעט פירורי לחם או קמח מצה.

לטגן את 2 הבצלים הקצוצים דק עד הזהבה ולהוסיף את כוס הים הרתוחים עם אבקת מרק העוף.

להכין מתערובת הבשר 3 קציצות בצורת כיכר לחם ולהניח בזהירות על הרוטב.יש להקפיד שכמות הנוזלים בסיר תהיה מועטה ,אפשר להכניס רק מחצית הנוזלים שהכנו ואת היתרה בהמשך לפי הצורך
לטגן כמה דקות ולהפוך את הקציצות בזהירות.לבשל על אש נמוכה כשעה ומידי פעם להרטיב את הקציצות ברוטב.
הריח שמתפשט בבית מטריף.
ישנה אפשרות להכניס לקציצת הבשר ביצה קשה לפני הבישול ,נראה מאד יפה לאחר החיתוך לפרוסות.

אפשר לאכול חם וקר,הולך שיגעון עם פירה ורטב הצלי על הפירה.



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת