00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

צ`ורבה דה פרישוארה

צ`ורבה דה  פרישוארה
אחת האהבות של במטבח זה הכנת מרקים ,אצלנו בבית אוכלים את המרק ולא שותים אותו. המרקים שלי תמיד עשירים בירקות ,סמיכים ומהווים ארוחה בפני עצמה

והפעם מרק רומני עם כדורי בשר ,מרק עם הרבה עלים ירוקים ושורשים ,סליחה על חילול הקודש במקום לאושטיין שמתי עלי סלרי ואת הכרוב הכבוש החלפתי במיץ לימון .הרומנים של היום זה לא בדיוק מה שהיה פעם .

 

חומרים למרק

 

2 בצלים

3 גזרים

1 ראש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

3-4 שיני שום

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק כהה

2 עגבניות בשלות

עלי סלרי צרור

עלי פטרוזיליה קצוצים

עלי שמיר קצוצים

שמן זית

מלח , פלפל שחור

מיץ מלימון טרי

2 ליטר מרק עוף

 

חומרים לקציצות 
 
 500 גר` טחון מעורב עוף והודו

3 כפות אורז – להשרות כחצי שעה במים

1 ביצה

2 שיני שום כתושות

פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ,פלפל , פפריקה

 

הכנה

לערבב את כל חומרי הקציצות  לעיסה ולהניח בצד לשלב הסופי של המרק .

 

לטגן את הבצל שקצצנו בשמן זית ,להוסיף את הגזר המגורד ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב .

להוסיף את שורש הסלרי והפטרוזיליה שקצצנו לקוביות ,להוסיף את הפלפלים הקצוצים ולערבב .

להוסיף את העגבניות שקצצנו ללא הגרעינים ,כשכל הירקות מתרככים מעט להוסיף את שיני השום

לערבב עד שמריחים היטב את ריח  השום .

להוסיף את עלי הפטרוזיליה  והשמיר , להוסיף את צרור עלי הסלרי ,לצקת את מרק העוף ,לתבל במלח ופלפל ,להביא לרתיחה ולהוריד לאש נמוכה לשעה ,להוסיף למרק מיץ לימון בכמות קטנה ,לטעום ולהוסיף לפי הטעם .

ליצור מעיסת הבשר קציצות קטנות ולהכניס לאט אל המרק . לבשל עוד כ 20 דקות .

מרק עשיר בטעמו החמצמץ ,אהבנו מאד .

 

המתכון מתבסס על מתכון של הדודה שרה שהועלה באחד הפורומים  ב msn  

לא שמתי כרוב כבוש ולאושטיין כמו במקור

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת