00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חצ`פורי קצת אחרת

חצ`פורי קצת אחרת

מאפה גרוזיני מסורתי המשלב גבינות עטופות במעטה בצק ואפוי בתנור .



הגירסה הקלאסית היא של מאפה בצורת סירה המכיל בתוכו גבינות ועליו יוצקים ביצת עין . אני הכנתי את החצ`פורי בגירסת קיפול לא כסירה אלא כשקיק בצק  ממולא בגבינות וללא הביצה המסורתית  
 במקום ביצה מעל הגבינות הוספתי עיטורי עגבניות בשמן זית שנתנו למאפה טעם מדהים ,הברשתי את המאפה לפני הכנסתו לתנור בשמן זית .
פשוט מדהים בטעם

חצ`פורי עם ביצה- המתכון המקורי

מצטער שאיני בטוח לגבי מקור המתכון האם הוא של ננה או של מאיה 72 מתפוז . בכל מקרה תודה לבעל המתכון

לבצק:

חצי ק"ג קמח
כף שמרים יבשים
כוס מים פושרים
רבע כוס שמן או 50 גר` חמאה מרוככת
חצי כפית מלח

למילוי:

חצי ק"ג גבינה (חמד או צפתית)
1 גבינה כחושה (טוב טעם או כנען)
1 ביצה
 


לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את שאר החומרים וללוש מס` דקות עד לקבלת בצק רך.
לשים את בבצק בקערה ולהתפיח כשעה, עד שהבצק יכפיל את הנפח. ללוש שוב את הבצק ולשים
בצד ל-10 דקות. לחלק את הבצק ל-6 חלקים. שוב לתת לבצק לנוח 10 דקות. לרדד כל חלק מן
הבצק לעיגול בקוטר כ-20 ס"מ ולשים על עיגול הבצק את המלית. עכשיו צריך לקפל את זה למן סירה,
אני אנסה להסביר. מרימים את הבצק בשתי הקצוות ומהדקים משני הצדדים כמו בבורקס אבל לא
לכל האורך, רק כ-4 ס"מ מכל צד ולהשאיר את הגבינה גלויה לעין. שמים להתפחה כחצי שעה. לאפות
בתנור מחומם מראש ל-220 מע` 15-18 דקות (עד שזה מתייצב). להוציא מהתנור ולשים על כל סירה
כזו ביצה אחת (כמו ביצה עין). להחזיר לתנור לעוד כ-5 דקות (עד שהביצה מוכנה).
כשהמאפה יוצא מהתנור למרוח עליו קצת חמאה מרוככת (אני לוקחת חצי חבילת חמאה ומעבירה
על המאפים כשהם מוכנים, החום ממיס את החמאה).
 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת