00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

לשון בקר בצלי

לשון בקר בצלי
 
זהו ראש השנה בפתח ואיך אפשר בלי הלשון בצלי ,מעדן אמיתי ,מנה חגיגית וטעימה מאד רק שלא חייבים לספר לילדים מאיזה חלק של הפרה הוכן המתכון.
המתכון של ידידי דוד האחר איש יקר מפורום אוכל ynet  ומובא כפי שדוד כתב אותו.
 
ההכנה בנויה מ 2 שלבים :
שלב ראשון -בישול הלשון וקילוף שכבת העור.
שלב שני - הכנת הלשון בצלי ואני מביא בהמשך 2 גירסאות.
 
 


הכנת הלשון
קודם כל קונים לשון, שוטפים ומנקים, מכניסים לסיר שיכיל אותה ברווחה, ממלאים מים לכיסוי + עוד 2 ס"מ בערך ומרתיחים, מוציאים ג`יפה.
מוסיפים:
1 גזר חתוך
1 בצל חתוך ל-4
מלח + פלפל שחור גרוס
כמה גרגרים של פלפל אנגלי
כמה עלי דפנה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית של עלי רוזמרין

מבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי עד שלוש, מכבים אש ומקררים,
מקלפים לשון, מאכסנים בקופסה אטומה ולמקרר.
שולים מתוך המרק את הפלפל האנגלי ואת עלי הדפנה ושולחים לנוח במקרר עד למחרת. 

 
 
הכנת הצלי - לפי המתכון של דוד
פורסים שני בצלים גדולים לחצאי טבעות
מטגנים בשמן זית בסיר שיכיל את הלשון, עד להשחמה.
מוסיפים חופן של צימוקים בהירים ובוחשים.
ממיסים 1 כפית אבקת מרק עוף, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל, 1 כפית ג`ינג`ר מגורר (או אבקת זנגוויל) בכוס מים רותחים
שופכים לסיר עם הבצל המטוגן
מוסיפים 1 עד 1/2 1 כוסות של יין אדום יבש
מביאים לרתיחה
 

 
פורסים את הלשון לפרוסות
מכניסים לסיר - לדאוג שהפרוסות תהיינה טבולות בנוזלים
להביא לרתיחה
להנמיך אש ולבשל עוד כשעה.
להניח פרוסות לשון בצלחות, לקשט למעלה עם טבעות הבצל והצימוקים ורוטב היין. 

 הכנת הצלי לפי מתכון רוטב של רות סירקיס - הגירסה המועדפת עלי

 חומרי הרוטב:

2 כפות שמן

1 בצל בינוני לקוביות קטנטנות

1 שן שום קצוצה

3 כפות רסק עגבניות

100 גר` צימוקים (לבנים קטנים הכי מתאימים)

1/2 2 כוסות מים

2 כפות דבש

2 כפות מיץ לימון

2 כפיות אבקת מרק בצל

1/4 כפית פלפל שחור

 הכנה 
 
 בסיר שטוח או מחבת סוטאג` לטגן את הבצל והשום עד שיתרככו, להוסיף רסק+כל שאר החומרים ולבשל יחד כ-10 דקות. לטעום למקצה שיפור טעמים. צריך להיות ברוטב איזון נעים בין חמוץ מתוק ופיקנטי.  אני הוספתי גם 1/2 גזר מגורר בפומפיה דקה . 

פורסים את הלשון לפרוסות  ,מכניסים לסיר - לדאוג שהפרוסות תהיינה טבולות בנוזלים
להביא לרתיחה .
להנמיך אש ולבשל עוד כשעה.


חג שמח.



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת