00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

לחם בוכרי

לחם בוכרי
 
מקור המתכון של בוכרית עתיקה...היא אופה את הלחם בטבון בחצר הבית שלה.

הובא ע"י טלאית מתפוז ,אחד הלחמים הטעימים שהכנתי .

 
 
1ק"ג קמח
50 גר` שימרית
כף מלח
2 כפות סוכר
מים לפי העין בערך 1/2 3 כוסות מים (כך אמרה הבוכרית)

*** חשוב - לא לייבש את הבצק תוך הוספת קמח ***
*** הבצק אמור להיות דביק ורך ***


ללוש היטב את הבצק לפחות 5-6 דקות
להתפחיח להכפלת הנפח.

לחלק ל- 4 חלקים שווים
לעצב צורה כמו בתמונה על משטח משומן וידיים משומנות
להתפיח שוב כ- 20 דקות
למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום
 


לחמם תנור עם אבן שמוט על חום הכי גבוה, שהאבנים יתחממו היטב...ואז להוריד לחום של 180 מעלות

להניח את הלחם על אבני השמוט
ולאפות בחום של 180 מעלות כ-20 דקות או עד שמשחים

למי שאין אבן שמוט, להניח בתבנית במרכז התנור.

האפיה עם האבן יוצא טעיםםםם מאוד.
 
הערה שלי { מוטי } הוספתי במרכז הלחם מוצרלה וגבינה בולגרית מגורדות
 



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת