00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

בובעלה מאפה תפוחי אדמה ושמרים

בובעלה  - מאפה  תפוחי אדמה ושמרים
משהו בין לחם מתוק לעוגת שמרים מדהימה ,לא להאמין לאיזה טעם מעולה אפשר להגיע בשילוב בין תפוחי אדמה ושמרים
 
 
חומרים

50 גרם שמרים
2 כפות סוכר
4\1 כוס מים פושרים
8 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
4 ביצים
2\1 3 כוסות קמח
4 כפות שמן
1 כפית מלח
2\1 כפית פלפל שחור
2 בצלים גדולים פרוסים ומטוגנים
2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות
 

ההכנה:
מערבבים בקערה קטנה את השמרים,הסוכר והמים
ומשהים 10 – 15 דקות עד שהשמרים יתחילו לתפוח.
מערבבים בקערה גדולה את תפוחי האדמה עם השמרים ושאר החומרים(מלבד הבצל)
מכסים ומשהים כשעה לתפיחה ב(בחורף צריך קצת יותר זמן).
התערובת צריכה להיות סמיכה למדי. אם התערובת דלילה מדי,מוסיפים מעט קמח
(תלוי בסוג התפוחי אדמה).
מחממים את התנור לחום 160 מעלות
מרפדים את התבניות במחצית הבצל המטוגן ומחלקים את התערובת בין התבניות.
מפזרים מעל את שאר טבעות הבצל המטוגן.
אופים 15 דקות בחום נמוך.
מגבירים את החום לבינוני 180 מעלות ואופים עוד 30 דקות.

הובא ע"י פירגה מתפוז מהספר בישולה


הערות של פירגה:
השתמשתי בתפוחי אדמה אדומים
בשמרים יבשים (2 כפות שטוחות}

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת