00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

ביגלה ירושלמי עם שומשום וזעתר

בייגלה ירושלמי עם  שומשום וזעתר

 

בייגלה מעולה לפי מתכון של הלורד  ציפיתי אותו בשומשום וזעתר מעל ביצה טרופה
 ומשחתי עם מברשת שמן זית על השומשום והזעתר

שילוב טעמים  ירושלמי אמיתי

 

 

 

בייגלה ירושלמי – מקור המתכון הלורד

רכיבים:
לבצק (כ 5 ביגלה גדולים):
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה – לא שמתי
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)

את המים במתכון החלפתי לחלב

 

לציפוי:
ביצה להברשה
הרבה סומסום לפיזור
מעט סוכר לפיזור


אופן הכנה:
לערבב את חומרי הבצק וללוש מס` דקות לבצק אחיד וגמיש.

לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים.

ללוש מעט את הבצק על משטח מקומח, לחלק ל 5 כדורים, להכניס אגודל למרכז הכדור עד לצד השני ולהתחיל לפתוח לבייגלה גדול (קצת פחות מאורך התבנית) תוך כדי סיבוב ובעדינות, להניח על תבנית עם נייר אפייה (מקומח), צריכים להתקבל בייגלה צרים וארוכים, להשאיר מרווח בין הבייגלה לצרכי תפיחה.

למרוח בביצה ולפזר מעל הרבה סומסום, מעל הסומסום לפזר מעט סוכר עם היד (נותן אפקט של מתקתקות, כמו בפיתות סומסום של אבולעפיה).
לכסות עם מגבת ולהתפיח כ חצי שעה במקום חמים.
האפיה כ 15 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב.
אם אוהבים בייגלה עם קרום רך יותר… אז לאחר האפייה להכניס לתוך מגבת עבה למספר דקות.
אם אוהבים בייגלה עם קרום קשה יותר… אז לאפות עד לקבלת צבע כהה יותר…. ולקרר על רשת.

הערות:
וריאציות נוספות:
ניתן ליצור גלילים ארוכים ודקים ולפזר על חלק סומסום, על חלק פרג ועל חלק סוכר וקינמון.
ניתן לחלק ל 10 כדורים קטנים ולהכין לחמניות עגולות קטנות.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת