00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

טבית - החמין של העירקים

טבית – החמין של העירקים

 

טבית , חמין מדהים ,שונה מהחמין האשכנזי המוכר ,שילוב של עוף ממולא ,בשר ,אורז ותבלינים נהדרים .טעמו של העוף הנימוח  לאחר 18 שעות בתנור פשוט לא ניתן לתיאור .טבית הוא תבשיל  שאפשר לאכול גם בקיץ לא כמו אחיו הפולני.

 
המתכון המצורף הוא של סימונה מפורום אוכל ב ynet  ,המתכון שונה מהרבה מתכונים אחרים ברשת והמיוחד בו היא כמות הנוזלים הנמוכה ביחס לכמות האורז אשר מביאה אותנו לתוצאה של אורז מעולה פריך בקצותיו {חקאקה }  ולא דייסתי .

 

טבית

1 עוף שלם
1 קילו אורז
3 עגבניות בשלות
2 בצלים קצוצים
100 גרם רסק עגבניות
מלח פלפל
תבלין בהרת
הל טחון
קמצוץ קינמון

פפריקה מתוקה – תוספת שלי

 אני מוסיף גם קוביות בשר בקר להשבחת הטעם

 
מילוי העוף
בשר בקר קצוץ דק
1/2 כוס אורז שטוף
בצל קצוץ דק
עגבנייה מגורדת
פטרוזיליה
כף שמן
מלח ,פלפל שחור
קינמון


 
הכנה

מאדים את הבצל במעט שמן, מוסיפים עגבניות קצוצות ומאדים עד שהן מתרככות.
מוסיפים רסק ותבלינים מערבבים היטב.
מוסיפים את האורז השטוף וכוס מים מבשלים תוך עירבוב עד שהמים נספגים, מכבים את האש.
שמים במרכז את העוף.
אפשר להוסיף תפוחי אדמה קלופים מתובלים במלח ופלפל.
אני { סימונה }  מניחה מעל נייר אפייה ומעליו ביצים.
מכניסים לתנור מחומם לחום 200 מעלות לחצי שעה.
מנמיכים את החום ל-100 מעלות ומשאירים לכל הלילה.

סה"כ אני אופה 18 שעות .

 התיבול בבהרט וקינמון  יוצרים בבית ריח מטריף שמעורר את כל בלוטות הטעם בפה וכולם מחכים מתי תגיע ארוחת הצהריים המיוחלת
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת