00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חציל ופלפלים קלויים או ירקות טריים

 
חציל הוא המלך
 
 
בשבילי החציל הוא המלך , המלך של ממלכת הירקות ,אין עוד משהו דומה לו שיכול לשמש השראה לכל כך הרבה מתכונים וטעמים ,לא פעם קרה שקניתי חציל יפה ששבה את ליבי בדוכן הירקות מבלי לדעת מה יצא ממנו בסופו של דבר ,גם כאשר אני קולה אותו על האש עדין הכל פתוח .אני קולה את החצילים בבית בד"כ על מחבת פסים, או על גריל פחמים.
 
 

בזמן הקליה אני מסובב את החציל מידי פעם כדי שיחרך היטב מכל הצדדים.

לא לשכוח לנקב אותו בכמה דקירות סכין כדי שהלחצים הנוצרים בפנים ימצאו את דרכם החוצה ולא יתפוצצו לנו בפנים. שלב הקליה והריחות שאופפים את הבית הוא השלב שכל מיצי הגוף מתחילים לתפקד ולחשוב על המתכון .

לאחר הקליה יש לתת לחציל זמן רגיעה ,וכשחומו יורד אפשר להסיר את הקליפה החרוכה. את בשר החציל אני מניח במסננת דקה ל-20 ד` בערך להגרת נוזלים מיותרים. יש לקצוץ את בשרו היטב והמהדרין קוצצים אותו במכות עם קופיץ מעץ.
 

 
 
 מצרף 2 מתכונים נהדרים :
 
סלט חצילים וירקות
 
 
לקצוץ ולערבב עם החציל הקלוי,
מלפפונים עם הקליפה – ללא הליבה עם הגרעינים,
פלפלים ירוקים כהים ואדומים .
עגבניות ללא הגרעינים .
בצל ירוק .
לתבל עם מלח ,פלפל שחור ,לימון שום ושמן זית
 
 
 
 
 
 
סלט חצילים ופלפלים קלויים
 
 
 

 

יש לקלות את החצילים .
לקלות את הפלפלים .
לקצוץ את הפלפלים הקלויים היטב ,
לערבב עם החציל הקלוי ובצל ירוק קצוץ ולתבל
במלח ,פלפל ,שמן ,לימון ושום.

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת