00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

עגבניות מיובשות בשמן זית שום ובזיליקום

עגבניות מיובשות בשמן זית  ,שום ובזיליקום

עגבניות כל כך יפות שבא לבכות , קשה שלא להתפתות לקנות עגבניות יפיפיות כאלה
ורק אחר כך להחליט מה עושים איתן.




מתכון של חברי חומוסון מynet  מאחרוני החקלאים בארץ ,מגדל פלפלים בערבה
בשלן מעולה ,אחלה בחור.



התמונה המצורפת מתיחסת להכנה ישנה שנעשתה מעגבניות שרי ולא עגבניות תמר המופיעות בשאר הצילומים



מעולה כתוספת לתבשילים ,פסטות ,פיצות וסתם ליד כוסית יין על קרוסטיני משובח.




חוצים עגבניות ,רצוי עגבניות שנקראות "עגבניות טעם" (אם מתעקשים מוצאים,הן קטנות  יחסית אבל לא כמו צ`רי).
ממלאים תבנית או שתיים , מכניסים לתנור שחומם ל-150 מעלות, לאחר ההכנסה מורידים
את הטמפ` ל-70-80 מעלות, ממליחים במלח גס, ממשיכים ליבש (אפשר בטורבו,אבל אז צריך  לסובב את התבנית), מיבשים לפי הסבלנות בין 8 ל-15 שעות.
 


לאחר היבוש, קוצצים עלי בזיליקום ,כוס בערך , שיני שום קוצצים ומכניסים לצנצנת בשכבות, שכבה על גבי שכבה עגבניות , בזיליקום ושום  וכו`, ממלאים בשמן זית . ומשהים יממה . בדרך כלל זה ניטרף ואין צורך בקירור,



אבל אם רוצים לשמר לכמה ימים רצוי לאפסן במקרר,ולהוציא כשעה לפני השימוש.
בקיץ אפשר ליבש בשמש. העגבניות לא מיובשות לחלוטין ,אלא "חצי יבוש







הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת