00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מוסקה אקרופוליס

מוסקה אקרופוליס
מוסקה  אחד המתכונים האהובים עלי , חצילים בכלל  זאת מחלה קשה מאד והשילוב של החצילים ,הבשר , הרוטב והטחינה מעל בהגשה ....פשוט אורגיה של טעמים .
 

1 ק"ג חצילים שטופים ופרוסים בקליפתם לעובי של 1 ס"מ
2 ביצים
שמן
 
3-4 תפוחי אדמה פרוסים דק מאד

למלית
1 בצל קצוץ דק 
800 ג"ר בשר טחון
2 שיני שום גדולות קצוצות
3 ביצים טרופות
מלח ופלפל
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית כמון
100 גר` רסק עגבניות
3 עגבניות מגורדות
שבבי צ`ילי

רוטב בשאמל
1/4 כוס שמן
2 כפות גדושות קמח
2 כוסות מרק עוף חם מאבקה
2 ביצים טרופות

אופן ההכנה:

טובלים את פרוסות החצילים בביצה ומטגנים עד להזהבה. מניחים על מגבת נייר לספוג את השמן

 

באותה מחבת מטגנים את הבצל מוסיפים את הבשר הטחון והשום ומטגנים  עד שהבשר משנה את צבעו.
 

מסירים מהאש מוסיפים ביצים מלח פלפל פטרוזיליה וכמון ומערבים.
 
 

מחממים תנור לחום בינוני
מרפדים תבנית פיירקס בשליש מפרוסות החצילים ,מעל החצילים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה .
 
 
 

שוטחים מעל חלק מהמלית מכסים בשכבת חצילים שניה , עליה יתרת הבשר תפוחי אדמה ומעל שוב שכבת חצילים שלישית.
 


מחממים בסיר קטן את השמן מוסיפים קמח ובוחשים עד שיבלע בשמן.
מוסיפים את המרק החם ומערבבים על אש נמוכה עד קבלת תערובת חלקה.
מסירים מהאש מצננים מעט ומוסיפים את הביצים.
 

יוצקים מעל החצילים ואופים בחום בינוני כחצי שעה או עד שהרוטב מזהיב.
 
 



מקור המתכון הספר חדוות הבישול  עם שינויים שלי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת