00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

לחמה בעג`ין וקבב בולגרי

לחמה בעג`ין וקבב בולגרי

מתכון שנולד מתוך כמה מתכונים שאהבתי ושילבתי בניהם ,מתכון הלחמה בעג`ין
הידוע עם בשר טחון מפוזר על פיתה ,המוסחן שהוא מאפה שמרים שעליו עוף וצנוברים
ועוד מנה מדהימה שאיני יודע את שמה של קבבוני טלה עגבניות ובצלים צלויים
במעטפת בצק שמרים המוגשת במסעדת אל באבור.




המתכון שהכנתי מורכב מקבב בולגרי ,עגבניות ובצלים בבתנור המונחים על מאפה
מבצק שמרים ואפויים יחד בתנור.

הבצק - מקורו במתכון של בני סיידא עם שינויים בכמויות .

3 כוסות קמח
1 כף שמרים
 1 כוס מים פושרים
3 כפות שמן זית – שמתי רבע כוס
0.5 כפית מלח – שמתי 1 כפית
0.5 כפית סוכר – שמתי 1 כף

ללוש את החומרים לבצק , להניח מכוסה כשעתיים להתפחה , לשטח להוצאת האויר,
ללוש שוב ולהניח להתפחה שנייה .

לצלות בינתיים עגבניות חתוכות לרבעים ללא הגרעינים ,בצלים חתוכים לחצאים
מתובלים במלח גס ,פלפל שחור , שיני שום חצויות ושמן זית .
בתנור ב 200 מעלות עד צריבה קלה .

את הקבב הכנתי בצליה בתנור , קבב בולגרי שאני קונה אצל בורצ`ו בשד` ירושלים
ביפו .

את הבצק שיטחתי ל 2 עלים דקים בצורה אוואלית , כיסיתי אותו בעגבניות ,הבצלים ,שיני השום והקבבים.
הכנסתי לתנור ב200 מעלות ל 15 דקות או עד הזהבה של שולי הבצק.
בהגשה הוספתי מעל המאפה מעט שמן זית טחינה טובה דלילה ופטרוזיליה .
טעם הבצק הפריך מבחוץ ורך בפנים עם הבשר הירקות הקלויים שמן הזית והשום
חוויה של טעמים



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת