00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פלפלים ממולאים בטעמי המזרח

פלפלים ממולאים בטעמי המזרח  

גירסה שונה בטעם ממה שבדרך כלל הכנתי , שינוי קטן אבל משדרג ומשנה כיוון בטעמים .
השינוי הוא בתבלון ,הוספת בהרת וקינמון אשר  נותנים למאכל מאפיינים של טעם וריח שונים ממה שהכרנו עד היום .




שלבי ההכנה
א.    הכנת תערובת הבשר והאורז והשהייתו לחצי שעה לפחות לספיגת טעמים
ב.    הכנת הרוטב – להשקיע לפחות חצי שעה בבישולו לפני הכנסת הפלפלים הממולאים
ג.    מילוי הפלפלים וסידורם בסיר
ד.    בישול של שעתיים לפחות על אש נמוכה – ראו הערה שלי בסוף המתכון





החומרים

800 גר` בשר בקר טחון
3/4 כוס אורז
2 בצלים
פלפל שחור
שמן זית
בהרט
קינמון
פפריקה מתוקה
מלח
פטרוזיליה קצוצה דק
6 שיני שום קצוצות
12-14 פלפלים
אני מעדיף את הפלפלים הצהובים





הכנת המילוי

לטגן את הבצל שקצצנו דק
עד הזהבה .להשרות את האורז
במים חמים לחצי שעה .לערבב
הבצל ,האורז התבלינים
והפטרוזיליה הקצוצה עם הבשר ולהשאיר
את התערובת לחצי שעה
לספיגת הטעמים


הרוטב

לטגן בצל בינוני קצוץ דק
בשמן זית עד הזהבה.להוסיף
4-5 שיני שום קצוצות דק לשתי
דקות תוך כדי ערבוב.
להוסיף כ6-8 עגבניות בשלות
מגורדות וקופסא רסק עגבניות.
להרתיח ולהוסיף 2 כוסות מרק
עוף .לתבל במלח ,פלפל שבבי צ`ילי חריף,
פפריקה ו 2 כפות סוכר
מעט קינמון




הכנה

למלא את הפלפלים רק 3/4 מגובה פנים הפלפל מכיוון שבבישול המלית
מתנפחת ,לסדר את הפלפלים בסיר בשכבה אחת ולצקת את הרוטב בין הפלפלים עד
שהרוטב יגיע כמעט לגובה הפלפלים לא להגיע למצב כיסוי ולפזר מעל הרבה פטרוזיליה.
להביא לרתיחה ולהנמיך אש לבישול של שעתיים לפחות.
אני חסיד של בישול ארוך ומעביר אחרי שעתיים לשעתיים נוספות בתנור כמו חמין
ב100 מעלות ואז הפלפלים מקבלים שדרוג בטעם ובצבע וגם הרוטב מסמיך.







הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

67 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת