00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פוקאצ`ה ממולאת

 
פוקאצ`ה ממולאת
 
פוקאצ`ה מעולה במילוי גבינה וסלמון מעושן , מתכון נפלא מ "פסטו " אתר מתכונים מהטובים שיש ברשת
 
 
 
 חומרים
2 כפות שמרים יבשים(או 50 גר` טריים}
1/2 2
כוסות מים  (600 מ"ל}
1
קג` קמח מנופה
3
כפיות מלח
1/4
כוס שמן זית
מלח גס לזרייה
 
 

 

 הכנה

  1. ממיסים בקערה קטנה את השמרים ב- 1 כוס מים(מכמות המים הכללית), מניחים לתסיסה של 5 דקות.
  2. מנפים את הקמח לקערה או לקערת המיקסר, יוצרים גומה, יוצקים את תערובת השמרים המותססת ויתרת המים לגומה ומתחילים לערבב, כשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן והמלח, מערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  3. מוציאים למשטח מקומח ולשים את הבצק כ- 5 דקות או לשים בקערת המיקסר, אוספים את הבצק ויוצרים כדור, מניחים בקערה משומנת קלות ומורחים מעט שמן מעל, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. טופחים קלות על הבצק להחזירו לנפח המקורי ומוציאים למשטח העבודה המקומח, מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים, מכדררים קלות כל חלק ומכסים במגבת, מניחים למנוחה של 10 דקות.
  5. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 25 ס"מ, מניחים ומפזרים מלית על 2 עיגולים עד למרחק 3 ס"מ מהיקף העיגול, מניחים על כל עיגול עם מילוי עיגול ריק, מהדקים את הקצוות היטב, מניחים על נייר אפיה ומכסים במגבת, משאירים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. בעזרת אצבעות משומנות יוצרים שקעים על פני הבצק, מורחים במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס מעל.    
  7. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכ- 30 דקות או עד להשחמה יפה של פני הבצק, מוציאים ומצננים מעט על רשת, מגישים חם.


למלית:
200 גר` גבינת מוצרלה פרוסה
200
גר` גבינת רוקפור או גבינה בולגרית

לגיוון:
ניתן להוסיף כל מלית אחרת בשילוב גבינה כמו פלפלים קלויים פרוסים, עגבניות מיובשות קצוצות, עלי בזילקום קצוצים, זיתים מגלענים פרוסים, טונה, אנשובי וכו`.

ניתן גם להחליף את גבינת המוצרלה בגבינה צהובה לפי הטעם.

ניתן להקפיא לאחר אפיה -במקרה זה רצוי לאפות עד להזהבה ולסיים אפיה לאחר הפשרה מהקפאה.
 
 הערה : למילוי השתמשתי בגבינה בולגרית מגורדת ונתחי סלמון ,על שכבת הבצק המכסה הנחתי רצועות פלפלים ועגבניות מלח גס אורגנו ושמן זית .
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת