00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק קובה מטפוניה

מרק קובה מטפוניה
מרק הקראפלך או הקנידאלך של העירקים או הכורדים , ואללה יודעים לחיות טוב העירקים האלה איזה חגיגה של מרק
איזה צבע אדום לוהט
פעם ראשונה שאני משתמש בבהרט ,ממש טעם מדהים למילוי




קובה מטפוניה
אדום לא מתוק
מקור המתכון : פינגוינית מוואלה

רכיבים:
החומרים לבצק:
1/2 1 כוסות ג`רישה (בורגול דק לא מבושל)
1/2 1 כוס סולת
1/2 כוס קמח
20 גר` מרגרינה
כפית מלח

הכנת הבצק: שוטפים היטב את הג`רישה, כמה פעמים להוצאת המוץ, סוחטים ומשאירים עם המלח כשעה, לפני שמוסיפים את הסולת, סוחטים פעם נוספת את הג`רישה להוצאת כל המים העודפים. לשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. אם דביק, מוסיפים רק סולת. מכסים עם ניילון.

למלית הקובה:
מעט שמן לטיגון
1 בצל קצוץ דק
2 גבעולי סלרי קצוצים
1/2 כפית בהראט
1/2 ק"ג בשר בקר סיסקה (בשר שנגרס באמצעות עלי ומכתש, או דפיקות נמרצות של פטיש שניצלים)
השתמשתי בבשר טחון
1 כפית פלפל שחור
כפית פפריקה חריפה

הכנת המילוי: במחבת עם שמן מאדים את הבצל עם סלרי , עד שהם מתחילים להזהיב. מגביהים את האש מוסיפים את הבשר. מפוררים בעזרת מזלג, ומטגנים עד שהבשר משנה גוון. מוסיפים תבלינים, מאדים עוד קצת ומורידים מן האש.

למרק:
מעט שמן לטיגון
1 בצל קצוץ
2 גזרים פרוסים
3 קישואים פרוסים
3 עגבניות אדומות
400 גרם דלעת מקופת וקצוצה
1 סלק אדום קטן חתוך לקוביות
מיץ מ-2 לימונים
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
4 כפות רסק עגבניות
2 ליטר מים

אופן הכנה:
אופן הכנת הקובה: צרים מהבצק כדורים (קצת יותר גדולים מכדור פינג-פונג), בעזרת האצבע יוצרים גומה ולתוכה מכניסים מלית בשר. סוגרים בהידוק-כידרור ומניחים על תבנית משומנת. שומרים את תבנית הקובות מכוסה במקרר.

אופן הכנת המרק: בסיר גדול עם מעט שמן מאדים את הבצל, והגזר. מוסיפים את הרסק מטגנים, ומוסיפים את הקישואים ועלי הסלרי, מתבלים בפפריקה ומרק עוף, ומוסיפים מים.
מביאים את המרק לרתיחה ומבשלים 10 דקות, לפני שמוסיפים את הקובות למרק. הקובות מוכנות כשהן צפות - בערך 20-30 דקות.

הערות: המרק יותר טעים לאחר שהקובה שהתה בו והוא נעשה סמיך יותר.

הערות שלי :
הוספתי למלית הבשר גם מלח ופפריקה מתוקה
למילוי השתמשתי בבשר טחון

את המרק בשלתי כשעה לפני הכנסת הקובות
את הקובות בשלתי במרק כ 40 דקות



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת