00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

עוף במילוי אורז בשר וצנוברים

עוף ממולא באורז בשר וצנוברים כמו אצל הדרוזים

עוף ממולא במלית אורז כמו שאוכלים אצל הדרוזים , שילוב הבשר,הצנוברים והתבלינים יוצרים
טעם מזרחי כמו שאוכלים במסעדות של הערבים והדרוזים

מלית - מקור המתכון חוברת מתכוני שף של לאישה של דרוזית בשם דינה עם כמה שינויים שלי במרכיבים והכמויות




חומרי המלית ל 2 עופות !!!!

2 כוסות אורז
2 כוסות מים
250 בשר טחון
2 בצלים
שמן זית
מלח , פלפל שחור
בהרט , קינמון
צנוברים קלויים

הכנת המלית

להשרות את האורז לחצי שעה ,בינתיים לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה ,להוסיף את הבשר הטחון ולפורר אותו היטב עד שישנה את צבעו . להוסיף את האורז ,לתבל לפי הטעם ,להוסיף את המים
ולבשל על אש נמוכה כעשרים דקות .
לערבב את האורז עם מזלג ולהוסיף את הצנוברים אשר קלינו קודם בנפרד
לתת למלית להתקרר .

הכנת העוף ומילויו

משרה העוף
שמן זית
מלח ,פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה

לערבב את מרכיבי המשרה ולמרוח היטב את העוף מבפנים ומבחוץ עם משרה התבלינים
אפשר להיעזר במברשת .
למלא את פנים העוף במלית האורז ,אני מילאתי גם בחלקו החיצוני של העוף כלומר בין העור לחזה
מה שנותן לעוף מראה תפוח ומלא.

להכניס לשקית קוקי ואפשר לשפוך פנימה את שארית המשרה . לחורר את השקית בחלקה העליון
ולהכניס לתנור ב180 מעלות לשעתיים .

לאחר שעתיים להוציא את העוף בזהירות משקית הקוקי ,להפטר מעודפי הנוזלים שנותרו בשקית
ולהחזיר את העוף להשחמה סופית בתנור לעוד כרבע שעה או עד השחמה .
 
 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת