00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

צלי חלוד הונגרי

צלי חלוד / Rozsdas Pecsenye

שם "מפחיד" לצלי מעולה, אפייני למטבח ההונגרי.
הכוונה היא לצבע הרוטב, הטעם לא "חלוד" אלא חריף-מתקתק.
מקור המתכון : שמני
 
 


1.5-1 ק"ג בשר בקר לצלי (פילה מדומה או כתף)
1/3 כוס שמן
1 בצל גדול, קצוץ דק
2-3 גזרים מגוררים, בפומפיה דקה
מלח
פלפל שחור גרוס/טחון טרי
1 כף פפריקה הונגרית (מתוקה)
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 פלפל ירוק, מנוקה וחתוך לרצועות/קוביות
1 עגבניה גדולה, קלופה,חתוכה לקוביות קטנות

בסיר גדול מחממים השמן ומטגנים בו את הבצל והגזר, תוך ערבוב עד שהבצל מתחיל להשחים בקצותיו.
בוזקים על נתח הבשר מלח ופלפל שחור ומניחים בסיר עם הבצל/גזר.
מטגנים תוך הפיכת הבשר בשמן עד ש"יסגר" וישחים יפה מכל צדדיו.
מוסיפים לסיר את הפלפל הירוק והעגבניה, מערבבים.
מוסיפים את שני סוגי הפפריקה ומערבבים.
מוסיפים 1/4-1/2 כוס מים חמים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-שעתיים עד שלוש, עד שהבשר מתרכך.
מידי פעם הופכים את הבשר בסיר ומוסיפים מעט מים חמים לפי הצורך.
הרוטב צריך להתקבל חום/אדום ועשיר. יש להשמר שהבשר לא ייחרך/יתייבש.
כשהבשר מוכן, מוציאים מהרוטב לקרש חיתוך וממתינים כ-20 דקות.
פורסים דק עם סכין חדה ומושחזת.
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול-מלח ופלפל שחור.
מניחים את פרוסות הבשר בקערה להגשה ושופכים את הרוטב מעל.
מגישים עם פירה תפוח"א או אורז לבן.

מנסיון, הטעם משתבח אם מכינים יום קודם ומאכסנים ליממה במקרר.
אם רוצים ניתן להקפיא אחרי

 

הערות שלי  : שינויי כמויות ותוספות

השתמשתי ב1.200 ק"ג פילה מדומה חתוך לקוביות

שמן זית

2 בצלים

4 גזרים פרוסים

4 עגבניות טריות מגורדות

2 כפות רסק עגבניות

הכי חשוב : תוספת של עלי טימין

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת