00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

ביף הברון

06/07/2013

 
ביף ברון  -  קדירת בשר וירקות שורש

 

במקור המתכון אמור היה להיות ביף בורגיניון קדירת בשר ירקות שורש ויין

מכיוון שאצלנו לא אוהבים בשר ביין נשאר מהבורגיניון רק הברון .

צלי קדירה נהדר המשלב בשר ,ירקות שורש ותפוחי אדמה שלמים בבישול ארוך שעות בתנור בחום נמוך .

 

1.5 ק"ג בשר – השתמשתי בשייטל

שמן

3 בצלים בינונים

2 גבעולי כרישה

6 גבעולי סלרי

6 שיני שום

2 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

6 גזרים

8-10 תפוחי אדמה

 

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

שבבי צ`ילי חריף

עלי טימין

פטרוזיליה

 

1 כוס מרק בצל

300 מ"ל בירה

 

הכנה

א.    לחמם שמן בסיר הקדירה לחום גבוה ולצרוב את הבשר שחתכנו לקוביות עד סגירה ,להוציא את קוביות הבשר ולהנמיך את האש.

ב.     להוסיף לשמן שצרבנו את הבשר את הבצל שקצצנו גס ולגרד

את שאריות הבשר שנדבקו לתחתית הסיר .

ג.      להוסיף לבצל את שורש הסלרי ,שורש הפטרוזיליה ,הכרישה

גבעולי הסלרי והגזרים אשר קצצנו לקוביות

ד.     לטגן כ 10 דקות את ירקות השורש ,להוסיף את שיני השום שקצצנו

ולערבב כ2 דקות .

ה.     להוסיף את מרק הבצל  ואת קוביות הבשר.

ו.       לתבל לפי הטעם ,להוסיף מעל את הבירה ולערבב את הבשר והירקות

ז.       להניח מעל התבשיל את תפוחי האדמה השלמים ,להוסיף תיבול מעל

התפוחי אדמה ,להוסיף את הפטרוזיליה ועלי הטימין שקצצנו דק.

ח.     להביא לרתיחה והנמיך לאש נמוכה כשעה.

ט.     להכניס את הקדירה לתנור לשעה בחום של 180 מעלות , להנמיך

לעוד שעתיים ב130 מעלות

 

 תבשיל נהדר ,טעמי השורשים משביחים את הבשר והתוצאה מעולה
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת