00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סיבוב נוסף

סַמְּכוּנִי בָּאֲשִׁישׁוֹת

סַמְּכוּנִי בָּאֲשִׁישׁוֹת
"סַמְּכוּנִי בָּאֲשִׁישׁוֹת רַפְּדוּנִי בַּתַּפּוּחִים כִּי חוֹלַת אַהֲבָה אָנִי" (שיר השירים ב`, ה`)

סוף סוף עשיתי צעד קטן בעולם הספרים המטופלים.

לפני כחודשיים קיבלתי לידי ספר שהנושא שלו מתכונים. בימים הראשונים התלבטתי אם אני רוצה לעבוד על מתכון "אמיתי" - של אוכל, או "מתכון לחיים" (אני לא בטוחה שיש הבדל בין השניים, או ליתר דיוק - אני בטוחה שאין הבדל...) ההתלבטות הסתיימה ערב אחד, בזמן שצפיתי באחד הפרקים של הסדרה `הארכיאולוג העירום`. הפרק המדובר עסק בתפריט התנ"כי, ושמחה יעקובוביץ, יוצר הסידרה, ביקר בין השאר בנאות קדומים, שם  למד אשישות מהן. אז מהן אשישות אתם שואלים? טוב ששאלתם.

אשישות הן חביתיות-אהבה, הן עשויות מעדשים, ומקור שמן כנראה באנרגיה שהן נותנות (הן מאוששות).

הנסיון הראשון שלי להכין אשישות היה בט"ו באב. ברגע האחרון גיליתי שאין ביצים במקרר. לפעמים, כשאת תוצרי האפיה שלי צריכה לאכול גיסתי הטבעונית, אני משתמשת בקמח חומוס או ב"פירה קטניות" כתחליף לביצים, אז הנחתי שהעדשים תידבקנה בכוחות עצמן. זה לא קרה. התוצאה היתה דומה קצת לגרנולה חמה, והוגשה עם יוגורט מעל. העזר מאוד התלהב, אני רק קצת.


לפני שבוע וחצי, יום לפני הפגישה שלי עם בעלת הספר, עשיתי נסיון נוסף. הפעם דאגתי מראש שתהיינה ביצים בבית. יצאו אשישות מצויינות!

גם מהדף בספר אני מרוצה.


והמתכון:

אשישות

להשרות עדשים במים למשך 8-12 שעות.

לסנן ולייבש (במסננת) במשך כ-5 שעות.

לטחון במעבד מזון (או במכתש ועלי...)

לערבב עם ביצה, חלב, קמח ודבש.

ליצור לביבות ולטגן.

אפשר להגיש עם יוגורט ודבש.

* הכמויות - כמו באהבה - לפי הרגש והלב.


 

 


 

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ארבל א אלא אם צויין אחרת